Алберто Веделаго предаде богатия си опит на български студенти

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго беше ексклузивен гост на специалност „Мода“ на Националната художествена академия. В галерия „Академия“ на 11 април той изнесе мултимедийна лекция и проведе стегнат уъркшоп на тема „Персонално създаване на мъжката дреха“. Организатор и модератор на лекцията беше медийният консултант на стилиста проф. д.н. Любомир Стойков, преподавател в Националната художествена академия и председател на Академията за мода. В срещата участваше и проф. Майа Богданова, ръководител на катедра „Мода“ в Националната художествена академия.

1_Alberto Vedelago_Lektzia_NHA
Проф. Стойков сподели за Алберто Веделаго: „Прекрасно е, че има творци като маестро Алберто Веделаго – гражданин на световния моден свят! Със своята уникална култура и естетика той е безценен образец на единство между моден дизайн от най-висока класа и персоналност на стила. Благодарение на стилисти като него облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – човешки и професионален…”

2_Alberto Vedelago_Lektzia_NHA
Пред студентите (бакалаври, магистри и докторанти), преподаватели по моден дизайн и ценители на стила Maestro di eleganza Алберто Веделаго разкри тайните на своята концепция за елегантността, като обърнa специално внимание на това каква стойност може да се придаде на един мъж посредством костюма.

5_Alberto Vedelago_Lektzia_NHA

Големият гуру на мъжкия стил е приел присърце мисията да популяризира в световен мащаб италианската философия за елегантност. Тази мисия включва и неговите публични и индивидуални лекции, които целят да разкрият технологичните тайни на италианския персонално ушит костюм, както и предимствата на материалите с високо качество.

4_Alberto Vedelago_Lektzia_NHA

„Да слушаме как Алберто говори за италианския стил е като да слушаме философ, защото той не ни учи какво да носим, а ни показва как да бъдем уверени в своите дрехи и да се чувстваме комфортно в тях.“, подчертава Масимо Гава, журналист в италианското списание DANTE MAGAZINE.

6_Alberto Vedelago_Lektzia_NHA

Алберто Веделаго е създател на един иновативен метод, с който създава дрехи, вземайки не само „физическите” мерки на своите клиенти, но също и тези на тяхната личност. Всъщност това го прави първия шивач на света, който може да се самоопредели като „Personalitailor”„Шивач на личността”.

7_Alberto Vedelago_Lektzia_NHAСветовни знаменитости от сферата на киното, бизнеса и политиката, сред които е и Фабио Ламборгини, се доверяват за своя външен вид на Алберто Веделаго и неговия метод. Любопитен факт е, че персоналът на най-старото кафене в света – „Флориан“ /Caffè Florian/, открито през 1720 г. във Венеция – също е облечен от Алберто Веделаго. Оперативният център на дейността на дизайнера е именно във Венеция, Италия, където се изработват всички костюми за неговите клиенти, независимо в коя част на света се намират те.

8_Alberto Vedelago_Lektzia_NHA
Сред максимите, които Алберто Веделаго споделя са:
„Най-ценното, което правя е, да помагам на мъжете сами да открият и да създадат своя стил.“
„Истинските висококачествени платове са толкова фини, че не позволяват друга техника освен ръчна работа.“

14_Alberto Vedelago_Lektzia_NHA
„Когато се изработва костюм, е важно да се вземат не само физическите мерки на тялото, но е необходимо и да разберем личността на човека, за който ще правим тази дреха.“
„Старият гардероб е враг номер едно на елегантността. Мъжете често нямат смелостта да си отворят гардероба и аз им помагам – отваряме го заедно и обективно разглеждаме какво има вътре. Според моя опит, в 90% от случаите има много стари дрехи.“

16_Alberto Vedelago_Lektzia_NHA
Към мултимедийната лекция и уъркшопа на Алберто Веделаго бе проявен изключителен интерес, свидетелство за което бяха множеството зададени въпроси от студенти, дизайнери и ВИП гости, които активно се включиха във финалната дискусия. Средтяхбяха: Кирил Чалъков, Росица Рангелова, Мила Захариева, Меги Петкова, Ирина Белчева, Веселка Крачунова и др.

13_Alberto Vedelago_Lektzia_NHA

9_Alberto Vedelago_Lektzia_NHA

10_Alberto Vedelago_Lektzia_NHA

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.