Гореща тенденция: нефритено зелено

Тази есен много от дизайнерите ни предлагат творения в нефритено зелено. Наситените нюанси на този цвят присъстват в есенните колекции на големи модни къщи като Emilio Pucci, Haider Ackermann, Oscar de la Renta и Gucci.

Актуалният цвят носи много аристократично звучене на облеклата. Различните нюанси са подходящи както за дами със светли коси, така и за брюнетки. Нефритеното зелено подчертава тена, цвета на очите, а може да играе роля и на страхотен акцент, ако изберете аксесоар в тази гама. За по-ексцентричните натури е подходящ грим или лак за нокти в нефритен цвят.

Интересен факт е, че нефритът стои най-високо в скалата на скъпоценните камъни според китайците. Този камък се свързва с императорите, които са се обсипвали с нефрит. Неговите разнообразни нюанси са вдъхновяващи за дизайнерите. Бижутата, инкрустирани с този камък са ценен аксесоар, който може да обогати визията на всяка дама, като й придаде кралски облик.

Една от звездите, които заложиха на този тренд е Дженифър Лопез, която избра атрактивна рокля от есенната колекция на Emilio Pucci. Тя е заложила на тъмен нюанс.

Ако ви допада актуалната тенденция вижте нашите предложения, които селектирахме от онлайн магазините. Облеклата са от богатата колекция на yoox.com. За почитателките на аксесоарите избрахме страхотна чанта от boohoo.com, която е на много добра цена. Оставете се в плен на нефрита!

Автор: Делица Цонева