Докато спите, кожата ви засиява

Клинично е доказано, че през нощта новият Turnaround overnight radiance moisturizer на Clinique изгражда сияйна кожа. Липсата на блясък продължава да е сред основните притеснения на жените по света по отношение на кожата им. Причините,  които предизвикват матирана кожа, са различни: излагането на UV влияния, липсата на достатъчно влага, не добро обновяване на клeтките, липса на сън и естествените процеси на стареене. Години наред решението на този проблем е било едно: eжедневно ексфолиране. Но много жени със суха или чувствителна кожа не желаят да ексфолират кожата си, за да не задълбочат проблемите си.

Най-новото попълнение в семейството на един от безспорните бестселъри на Clinique TURNAROUND е специално създадено, за да осигури на кожата нова, подобрена грижа – нежна и особено ефективна ексфолиация, съчетана с овлажняване. Резултатът е добре овлажнена кожа, която излъчва сияние все едно че е озарена отвътре. Кожата е хидратирана, текстурата й е подобрена и кожата заблестява.

Продуктът помага да се засили естественото ексфорилане на кожата, благодарение на впечатляващ коктейл от съставки.

• Салицилова киселина в система с Salisome Time Release Delivery. Тя работи моментално и през цялата нощ да заздрави естествената връзка между клетките като по този начин извършва ексфолиране.

• Екстракт от кестеново семе – подпомага излющващите ензими да достигнат до горния слой на кожата и по този начин съдейства на естествения процес на ексфорилане без да създава стрес за кожата.
• RNA фрагменти – тази патентована технология насърчава естествения процес на обновяване на клетката през нощта.

Най-доброто време за обновяване на кожата е по време на нощния сън, поради липсата на всякаква активност и на взаимодействие с агресорите от околната среда. Много жени забелязват, че кожата им се дехидратира с 25% точно по време на нощния възстановителен процес. Turnaround решава този въпрос като гарантира доставката на влага цяла нощ.