Заветът на дъгата на Burberry

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Burberry и Кристофър Бейли решиха да окажат тотална подкрепа на „различните“ LGBTQ млади. Това стана чрез добавяне на цветовете на дъгата към емблематичното каре на марката.
Модната къща нарекоха LGBTQ хората – лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални, питащи – цветни като дъга – емблема за оптимизъм и приобщаване. От бранда решиха това да бъде най-яркият жест на почит към различното, към младостта, към смелостта и подкрепата.

Това е последна колекция на Кристофър Бейли за Burberry, който ръководи марката от 17 години. През 2014 той стана първият открит гей в списъка на 100-те главни изпълнителни директори.

Untitled collage (1)

Отличителният принт на Burberry вече включва в себе си отенъка на дъгата – червено, оранжево, жълто, зелено, синьо и лилаво.

Untitled collage
Освен този изключителен жест на подкрепа, от най-емблематичното каре направиха и дарение на три благотворителни организации – Albert Kennedy Trust, Trevor Project и ILGA(международната асоциация за лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс). Всички те целят да разширят осведомеността, наставничеството и да предоставят ресурси на общностите LGBTQ в световен мащаб.
„Последната ми колекция за Burberry е посветена на – и в подкрепа на някои от най-ярките и най-добрите организации, подкрепящи LGBTQ младежта по целия свят. Никога не е имало по-важно време, в което да се каже, че именно в нашето разнообразие се крие силата и креативността ни.“, каза Бейли.

Untitled collage (2)

Untitled collage (3)

Резонно Тим Сигсуърт, главен изпълнителен директор на фонда “Алберт Кенеди”, заяви, че дарението на Burberry ще промени нещата по такъв начин, че сега фондът ще има възможността да се погрижи за бездомните млади куиъри (от англ. queer) в Лондон.
24% от 150 000 млади хора са изправени пред бездомността в Обединеното Кралство, след като се идентифицират като LGBTQ, и имат смелостта да излязат и да заявят това през семействата си.“ – допълни Сигсуърт.
Дарението, чиято стойност не е разкрита, ще подпомогне работата на организацията да осигури безопасни жилища и помощ на младите хора за по-лесното намиране на работа.

Untitled collage (4)
Рут Балдачино и Хелън Кенеди, генерални секретари на ILGA, заявиха, че дарението на Burberry ще помогне на благотворителните активисти, които се застъпват в ООН за отмяна на дискриминационните закони. Парите на Burberry също ще помогнат на благотворителната организация да подготви и да обучи защитници на правата на човека в Африка, Азия и Латинска Америка.

Untitled collage (5)
Както и предишните години, тази също – любителите на марката ще могат да поръчат моделите online, веднага след като бъдат показани на ревюто, стратегията – „Виж сега, купи сега“.

Untitled collage (7)

Untitled collage (8)
Adwoa Aboah носеше моделната опаковка, облечена в oversize, бледорозово, принтирано с графити, палто върху дълга до пода пола, принтирана с дъгата, даваща тона на предстоящото.

Untitled collage (9)
Rainbow акцентите се забелязваха от глава до пети в цялата колекция – бейзболни шапки, козирки, пуловери, чанти, анораци, маратонки, жилетки и др.

Untitled collage (6)
Шоуто закри кралицата на подиума – Кара Делевин, която царствено разходи дълго палто от изкуствена кожа в цветовете на дъгата. След нея за последно „Сбогом“ се появи самият Бейли. Последното му шоу беше един своеобразен акт на празнуването на любовта във всичките й многобройни форми.

burberry-rs18-2169b

Автор: Марина Делева

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.