Най-доброто от Street стила от Седмицата на модата в Стокхолм

Стокхолм не влиза в листата на месеца на модата, когато ревютата на най-известните и бляскави дизайнери обикалят модните столици – Лондон, Милано, Ню Йорк и Париж, но определено е град със собствена Fashion идентичност и невероятен дух! Стила на Стокхолм се отличава от този във всички останали части на света. В скандинавския свят властва минимализма, семплотата, усещането за самодостатъчност и умерения шик.

И макар да не е част от поредицата, която в момента модния свят чака със затаен дъх, за да отрие кои ще бъдат най-актуалните трендове през пролетта на 2016 година, Стокхолм вече показа своите предложения. По традиция най-известните и обичани дизайнери от Скандинавите представиха колекциите си, показвайки на най-големите си фенове, журналисти и подбрани модни блогъри кои ще бъдат най-актуалните тенденции и с какво ще се разчупва и разнообразява минималистичния стил, когато отново дойде ред на топлите сезони.

И макар ревютата да бяха истински вдъхновяващи, каращи кожата леко да настръхне, заради тотално различното звучене на модата в тази част на света, ние сме по-силно впечатлени от нещо друго. Да, точно така – става въпрос за Street стила. И в Стокхолм, както и навсякъде другаде, зоната пред сградата, където се провеждат ревютата, е всъщност по-интересната част от седмицата на модата. Там се събират стотици и хиляди модни любители, облечени с най-стилните си дрехи, опитващи се максималко да изпъкнат с личния си стил и да се превърнат в обект на интерес. И може би именно заради присъщата им семплота и обраност, ние веднага се влюбихме в няколко визии, които модните фотографи не пропуснаха да заснемат.

Днес ви показваме най-доброто от Street стила на седмицата на модата в Стокхолм, а вие може да ни кажете кой от тоалетите ви допада най-много в коментарите под публикацията!

Автор: Преслава Цачева
Photos: VOGUE