Последната колекция на Джейкъбс за Loius Vuitton

През последните месеци имаше много спекулации, около слуховете, че Марк Джейкъбс напуска поста на творчески директор на Loius Vuitton. Новината вече е потвърдена! Дефилето, представено на Седмицата на модата в Париж, беше последното за дизайнера.

Той сподели, че се разделя с марката, за да фокусира вниманието си върху собствената си модна линия. Джейкъбс стана част от френската модна къща през 1997 гoдина.

“Марк Джейкъбс свърши фантастична работа във Вюитон, но мисля, че днес трябва да преориентираме кожените си изделия и модни предложения, които досега бяха съсредоточени главно върху чантите“, заяви пред Ройтерс представител на модната къща.

Колекция пролет-лято 2014 година, включваща 41 облекла, със сигурност е шеметен и запомнящ се завършек на кариерата на Марк, като дизайнер на френската марка. Моделите напомняха сценични костюми, но с препратка към пънка, кабаретната визия и модата от 20-те.

Джейкъбс споделя, че с тази колекция е имал за цел да се върне назад във времето. Тя е като своеобразен трибют към творчеството му през последните години, показвайки нов прочит на най-популярните му модели. Декорите на сцената включваха елементи от предишни ревюта – като ескалатор, фонтан, голям часовник.

Тъмни пера бяха вплетени в косите на манекенките и им придаваха воинствен вид. Цялата линия беше издържана в мрачна, драматична тоналност. Вниманието привлякоха къси якета с украса от пера по раменете и тъмни бродерии, сака тип смокинг и широки сини джинси. Видяхме също официални дълги рокли с много пищно излъчване.

Редактор: Делица Цонева

Вижте още:

Превю: Седмица на модата в Париж, пролет 2014 (част 2)

Chanel: цвят, графичност и стил

Превю: Седмица на модата в Париж, пролет 2014

Превю: Седмица на модата в Милано, пролет 2014 (част 2)

Древна Елада вдъхнови Долче и Габана

Превю: Седмица на модата в Милано – пролет 2014

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк, пролет 2013 (част 2)

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013