Приказната колекция бижута на Dior от муранско стъкло

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

По целия свят красотата и културната мъдрост на вековната майсторска изработка на най-висок клас бижутерия са на ръба на изчезването. Висококвалифицираните занаятчии се превърнаха в застрашен вид, тъй като повечето млади хора са избрали други възможности за кариера.

1517322396_E0690DMUVE_D919_E04_Z
Това, както и разпространението на механизираното, масово производство, поставиха на колене повечето традиционни занаятчийски предприятия. Тези, които остават, често са малки, семейни предприятия, без да разполагат с финансови средства за привличане и развиване на нови таланти и без умения за създаване на устойчиви бизнес модели.

1517588523_E0807DMUVE_D911_E06_Z

DIOR_SPRING-SUMMER-2018_SAVOIR-FAIRE_MURRINE_Fashionela-4
Голяма част от тази магия е капсулирана завинаги в новата колекция бижута Dior Spring-Summer 2018 fashion jewelry collection, проектирана от Мария Грация Чиури. Идеята и изпълнението на колекцията пропътувала разстоянието от Мурано във Венеция до ателието на Dior в Германия.1517588523_R0571DMUVE_D911_E03_ZКомбинирайки уникалните умения на майсторите на стъкло, потомствените техники и дори най-старото познание за восъчното леене, тази фентъзи колекция е съставена не просто от бижута от стъкло, а бужута – символ на най-висша форма на художественото майсторство в стъклообработката.

pM_-y
Цветни, стилни и изящни, излети от омагьосаните ръце на едни от най-опитните майстори в Мурано. По древни традиции, донесени още от древен Рим, преминали през Ориента и ревностно пазени през вековете, техниките намират своето отражение в уникалната серия на Dior. Финикийските, сирийските и египетските традиции се „вдухвали“ във всяко парче муранско стъклено украшение, за да се претворят днес в бижута само на няколко истински майстори.

DIOR_SPRING-SUMMER-2018_SAVOIR-FAIRE_MURRINE_Fashionela-3

Автор: Марина Делева

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.