Слуховете гласят: Сара Бъртан ще бъде новия креативен директор на Dior

Ако сте фенове на Dior, като нас, няма как да не забележите огромния червен святкащ знак „НОВИНА”, който привлича вниманието на всички любители на френската модна къща напоследък! Още от момента, в който Раф Симънс обяви решението си да напусне поста на креативен директор в Dior, из модното пространство витаят слухове за това кой може да бъде неговият заместник. Това трябваше да се реши бързо. Ама наистина бързо! Индустрията се развива със светкавични темпове, а поста все още е вакантен! Но дали вече нямаме действителен кандидат?

burton

Предположенията за бъдещ креативен директор на Dior бяха доста, най-разнообразни и много смели. Почти всички бяха готови да заложат парите си на Албер Елбаз, особено след като самия той напусна същия престижен пост, само че в Lanvin. Сред споменатите имена присъстваха и тези на Phoebe Philo и Oliver Theyskens. Само че Dior успя да заблуди всички! Нито един от топ тримата претенденти така и не заяви подобни планове, а вместо това в медийното пространство с все по-голяма сигурност се завъртя още едно талантливо дизайнерско име. Това на Сара Бъртан!

Да, точно така! Тази Сара Бъртан, която създаде изумителната булчинска рокля на Кейт Мидълтън. Същата Сара Бъртан, която в момента заема позицията на креативен директор за Alexander McQueen! Новината идва от британския VOGUE, което е достатъчно за нас! Издание с подобно реноме и позиции не би тиражирало невярна информация. „Ако тя (Бъртън) бъде избрана за топ позицията в Dior, без съмнение ще се водят преговори за това къде ще се върши работата, тъй като Сара и семейството й в момента живеят в Лондон.” – твърди модното издание.

Е, часовника тиктака, а подобна модна къща от най-високите етажи на индустрията не може дълго време да остане без лидер! И макар от бранда вече да излязоха със съобщение, че предстоящите пролетна котюр колекция и есенно-зимна колекция ще се появят без креативен директор на поста, по всичко личи, че изборът на бъдещ главен дизайнер е много внимателен и добре обмислян.

Какво обаче ще се случи, можем само да предполагаме! Без съмнение ще се радваме да видим Сара Бъртан да поема сериозната работа, защото стила на британската дизайнерка хармонично ще се впише в концепцията на Dior, а също така ще допринесе и за разнообразяването и освежаването на образа на френската модна къща.

Автор: Преслава Цачева