5 причини, заради които мъжете изневеряват

Колкото и да не ни харесва този факт, статистиките сочат, че всеки втори мъж изневерява. Разбира се, това не означава, че тази тенденция трябва да се приема за нещо нормално, а напоследък и жените го правят все по-често. Тъй като зад всеки проблем стои причина, истината е, че за всяко мъжко кръшкане донякъде вина има и неговата половинка. Вижте 5-те най-чести причини, поради които мъжете бягат от семейното ложе…

1. Той обича, гледайки! Не че мъжа не се интересува и от образовани­ето,  чувството за хумор или от професията на една жена, но на първо място той поставя външния вид. Сетивата, в това число очите, са тези, които го карат да обърне особено внимание на една жена и ако неговата жена спре да обръща внимание на начина, по който изглежда, мъжът търси наслада за очите си в друга.

2. Еднообразието съсипва! Жените са по- склонни да приемат, дори някой предпочитат вече установени неща в съвместния живот и в секса. При мъжете обаче не е така. Те обичат разнообразие и си го търсят, като най-често го откриват извън постоянното партньорство.

3. Караниците убиват страстта! Постоянните капризи, скандали, подхвърляния, подмята­ния и недоволства не се харесват на никой, било то мъж или жена. Те могат да подтикнат към изневяра независимо от това, колко силни са чувствата и колко привлекателна е жената.

4. Изневярата заради възмож­ността! Дори да няма нито една от изброените по-горе причини, които провокират мъжа да изневери, той често го прави само защото му се е отдала такава възможност.

5. Самият той е причината! Има мъже, които дори и да се опитват да избегнат изневярата просто не могат, защото нагонът се оказва по-силен от тях.

Източник: doctorbg.net