Светлина и форма в бижутата на Горан Сиджимовски

За почитателите на нестандартните и авангардни бижута със сигурност ще е интересно да се запознаят с работата на дизайнера Горан Сиджимовски. Той е от Македония, а негови творби може да срещнете под марката Flamboyant.

Бижутата на автора ще се предлагат и в България. Може да откриете колекцията му в Tochka Open Space. Шоурумът се намира на ъгъла на ул. Врабча и ул. Париж в София и е създаден от Антония Пашова и Анна Шопова, за да дава възможност на млади дизайнери да представят творбите си.

Новата колекция на дизайнера е изработена от плексиглас, ефектно комбиниран с перли. Негова муза за последната колекция е македонската актриса Биляна Танески. Работата на Горан чудесно пресъздава градските модерни тенденции, създавайки авангардни накити за младата публика от ценители.

Последната колекция на дизайнера за сезон есен-зима 2011-2012 включва 20 модела обеци, пръстени, колиета и гривни. Стилистиката звучи остро и минималистично, но се прокрадва и нотка на нежност и елегантност, благодарение на перлите, вплетени в композициите. Използването на перлите е следствие на обмяната на идеи с дизайнерката Ивана Kнез.

„ В колекцията има игра със слоевете от плексиглас и смятах, че ако използвам цвят, ще се загуби ефектът, който исках да постигна. От друга страна, исках да сведа дизайна до ниво, където формата на бижутата надделява над цветовете” , споделя Горан Сиджимовски.

Снимки: Zarko Culik

Автор: Делица Цонева