Безгрижно лято, без никакво изгаряне

Tемпературите се покачват и децата прекарват все повече време навън. Без значение дали става дума за забавни игри на някоя зелена поляна, на морския бряг или в някой аквапарк – всички имаме нужда от правилна слънцезащита. А това правило важи с пълна сила за малките ни съкровища и нежната им кожа. Ултравиолетовите (UV) лъчи са най-силни именно през летните месеци. Знаете ли, че само за 15 минути навън кожата може да изгори?  Всички знаем, че слънцезащитата е задължителна през цялата година, но през лятото трябва да обърнем специално внимание на фактора, който нанасяме на нежната детска кожа.

Подготвихме 5 съвета, които ще улеснят родителите, за да дадат на малките си съкровища правилната защита от силните слънчеви лъчи.

 1. Допълнителна слънцезащита

Децата имат огромно количество енергия, което означава, че се тичат, плуват и се потят. Задължително е винаги да носим в чантата си слънцезащитен лосион.  Заложете на 30-ти фактор , а най-добре е той да бъде 50. Нанесете лосиона (количество колкото топче за тенис на маса) на всички зони от тялото, които са изложени на слънцето. Не забравяйте ушите, стъпалата и врата.  Слънцезащитата се разгръща напълно след около 30 минути, което е и причината специалистите да съветват да нанесете лосиона у дома.

2. Защита за устните и очите

Децата също имат нужда от слънчеви очила, които да предпазят очите им от силните слънчеви лъчи. Изберете модел, който поглъща 99% от UV лъчите.  А областта от лицето, която почти всички пренебрегваме, са устните. Не бива да ги пренебрегваме, тъй като те също могат да изгорят от слънцето. Балсамът със фактор неизменно трябва да присъства в чантата ни, за да предпазим не само устните на малките ни съкровища, но и нашите собствени.

3. Правилно облекло за топлите дни

Знаете ли, че съществуват дрехи със слънцезащитен фактор 30? Точно така, това означава, че само 1/30 от слънчевите лъчи могат да проникнат през дрехите и да достигнат до кожата.  Разбира се, тук е мястото да напомним за шапката, която всички имаме склонност да забравяме у дома. Шапката с периферия е по-добрият избор, тъй като предпазва допълнително и очите на малчуганите.

4. Сянка навсякъде

Когато планирате да прекарате целия ден навън, винаги мислете дали мястото предлага достатъчно сянка, за да може цялото семейство да ѝ се порадва през най-топлите часове от деня.  Часовете от 10 до 16 са с най-силните слънчеви лъчи, което означава, че сянката е желано убежище.

– Избирайте паркове, които имат покрити детски площадки; – Винаги носете със себе си чадър на плажа;

– Големият навес или палатка са чудесен начин да защитите цялото семейство в планината.

5. Защитени от слънцето навсякъде и във всяка ситуация

Никога не знаем как ще протече денят. Ето защо е добре да носим винаги в себе си подходящи слънцезащитни продукти, които ще ни дадат спокойствието, че подготвени за всичко. Ето какво трябва да включва комплектът ни за пълна слънчева защита: Слънцезащитен лосион със SPF 30 или по-висок, Балсам за устни със SPF 30 или по-висок , Шапка, Блуза с дълъг ръкав,  Слънчеви очила с UV защита Летните месеци са времето, в което децата могат да тичат свободно навън и да се отдадат на пакости. Изборът на качествена слънцезащита е ключът към здрава кожа и безкрайни игри на открито.