Най-големите герои са най-малките

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Фондация „Нашите недоносени деца“с нов благотворителен календар
за 2019 г. „Най-големите герои са най-малките“


Малките модели в новия календар са истински вдъхновяващ пример за това, че чудеса се случват всеки денФондация “Нашите недоносени деца” издаде традиционния си благотворителен календар “Най-големите герои са най-малките”. Вдъхновяващото издание за 2019 г. пресъздава щастливите и вълнуващи истории на 15 бебета, родени твърде рано и твърде малки, които въпреки трудните си първи дни и месеци успяват да се преборят и днес са едни пораснали и усмихнати деца.
Малките модели в новия календар са истински пример за това, че чудеса се случват всеки ден и че преждевременно родените бебета са истински герои, които растат като големи, щастливи деца и носят безкрайна радост на родителите и близките си. Най-малкият герой, сниман в календара, е Адриан, роден с тегло едва 790 грама, който заедно с братчето му Стефан са родени в 27 седмица. Днес близнаците са вече на 3 години и усмивката не слиза от лицата им за голяма радост на родителите им.


Завладяващите визии в новия календар за 2019 г. са заснети благотворително за каузата от фотографката Ива Антонова от If Sugar Photography, която от първо лице е запозната с всички изпитания, пред които са изправени семействата и родителите на недоносените деца, тъй като нейното момченце също е родено преждевременно.


Всеки, който желае може да подкрепи каузата „Големи чудеса за малките герои“ за недоносените деца и техните семейства, като вземе календара у дома за повече усмивки и вдъхновение през цялата година. Може да закупите календара онлайн на http://premature-bg.com/calendar-2019, от сайта на фондацията http://premature-bg.com/, като направите дарение от 10 лева (при желание може и по-голяма сума) и ще получите благотворителното издание за 2019 г. с Тип Топ куриер и наложен платеж. За повече информация и заявки може да се свържете с фондацията на тел.: 0887 545 446.


Набраните средства от календара ще бъдат използвани в подкрепа на общественополезната дейност на фондация “Нашите недоносени деца”, както и ще подпомогнат работата на Семеен център “Малки чудеса”.
Семейният център предоставя комплексна грижа за недоносени деца със затруднения в развитието, обучителни и емоционални проблеми, както и на техните родители, за да преодолеят последствията от преждевременното раждане и травматичните преживявания, свързани с него. В центъра работят специалисти с насоченост ранна диагностика, превенция и ранна интервенция: логопед, ерготерапевт, екип от психолози, музикотерапевт и консултанти по кърмене. До края на 2018 година предстои коледна акция с подаръци за най-малките бебенца, които ще прекарат първата си Коледа в болницата. От Фондацията се надяват тя да донесе надежда и положителна енергия на техните семейства.


В България всяка година се раждат над 6000 недоносени бебета. 30% от тях получават тежки увреждания, а над 50% получават различни по-леки дългосрочни проблеми, които с адекватна ранна интервенция са преодолими. Всеки може да се включи в кампанията „Големи чудеса за малките герои”, като направи своето дарение на специалната платформа www.donate.premature-bg.com или със DMS BEBE на номер 17 777 за абонати на Telenor, Vivacomи A1.


Ключови факти за недоносените бебета:


– Всяка година в целия свят се раждат над 15 млн. недоносени бебета;
– Над 1 млн. бебета годишно умират вследствие на преждевременно раждане;
– 1 на всеки 10 бебета се ражда недоносено – в световен мащаб, и в България;
– Над 6000 е броят на недоносените бебета в България всяка година;
– Най-малкото оцеляло бебе-българче е родено само 250 грама. Малката Мади е била спасена в Германия;
– 30% от недоносените бебета получават тежки увреждания като детска церебрална парализа, ослепяване, тежки белодробни проблеми и др.;
– Над 50% от децата, родени преждевременно получават различни по-леки дългосрочни проблеми като обучителни затруднения, проблеми с моториката, социалната адаптация, поведенчески особености и др.;


– Голяма част от тези проблеми са преодолими с адекватна ранна интервенция;
– Не съществува национална програма за проследяване и превенция на усложнения при недоносените деца;
– 93% от недоносените деца в България не получават кенгуру-грижа или т.нар. метод кожа до кожа;
– Научни изследвания доказват, че развитието на мозъка на децата, получили кенгуру-грижа е по-пълноценно в сравнение с тези, които не са имали достъп до такава грижа;
– Над 50% от родителите на недоносени деца страдат от посттравматичен стрес;
– Над 75% НЕ са получили никаква психологическа подкрепа;
– 60% са получили съвсем оскъдна информация за проблема недоносеност;
– Близо 40% са виждали детето си само веднъж седмично, докато е в болница;


За фондация „Нашите недоносени деца“ (ФННД)

Има преживявания, които превръщат личната болка в мисия, мъката и изплаканите сълзи – в двигател на значими каузи. Нашата лична болка ни обедини в общата цел да помагаме на други други семейства, сблъскали се с предизвикателството да отглеждат недоносено бебе в България.

Фондация „Нашите недоносени деца” е създадена през 2012 година от три майки на недоносени деца. От създаването си работим за реализирането на цялостен подход в подкрепата на недоносените деца и техните семейства:

● Осигуряване на актуална и медицински достоверна информация за родителите.
● Осигуряване на психологическа подкрепа, както за семействата, така и за децата
● Подобряване на материалната база на неонатологичните отделения
● Даряване на медицинска апаратура
● Застъпничество и работа с институциите за подобряване на държавните политики в сферата на неонатологията и дългосрочната грижа за преждевременно родените деца.
● Застъпничество за подобряване на цялостната грижа в сферата на майчиното и детското здравеопазване.


● Промотиране на семейно-ориентирана грижа в неонатологичните отделения, чрез изграждане на семейни стаи и пространства, пригодени за семействата на недоносени и болни бебета.
● Грижа за комфорта на недоносените бебета – даряваме покривала за кувьози, гнезда, които осигуряват ембрионалната позиция на бебето, развиваме инициативата “Да плетем и шием за недоносените бебета”, даряваме специализирани столове за кърмене и кенгуру-грижа.
● В семеен център “Малки чудеса” концентрираме усилията си върху ранното детско развитие, чрез предлагане на широк спектър от социални услуги, насочени към пълното разгръщане на детския потенциал.


 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.