Gucci – въпрос на самоличност

Виж Галерията 55 Снимки
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Свикнали сме да чуваме как е отнело на дадената модна марка 260 часа, за да изработи роклята от тазгодишната котюрна колекция или пък 32 часа, за изработката на чантата. Но шест месеца, за да се създаде реплика на човешка лгава, съвместима с модела, който я носи на подиума? Gucci тотално издухаха конкуренцията.

Untitled collage (3)
Независимо дали сте фен на LOTR или някой филм на ужасите, есенно-зимната колекция на модната къща може да задоволи и най-изискания фантасмагоричен вкус, защото ревюто им беше наситено със смразяващи детайли и причудливи създания: започна се с ниска и клаустрофобична операционна маса с надвиснали болнични светлини, в центъра на подиума, след това се появиха и главите – мъртви глави, копия на главите на мъжете и жените, които ги носеха като новородено.

Untitled collage

Други пък нежно притискаха към себе си бебе дракон, хамелеон и змия. Въображението на Алесандро Микеле достигна невиждани, досега, висоти в безграничния свят на модата.

Untitled collage (1)
Сега вече ви стана ясно защо през последните няколко дни целият свят (буквално) говори и пише за тази колекция и сеньор Микеле.
Тонът на това представление беше даден, още когато дизайнерът съобщи на пресата безпрецедентния адрес на шоуто и, придружаващото го послание: „Ние можем да решим да станем, това което сме.“
Идентичността – основният обект на това хилядолетие – беше в соновата на това, което дизайнерът ни каза с думи и дрехи. Той направи безпрецедентен опит да разбие двоичните, фиксирани категории и да срине понятия като „нормално/анормално“. Направи опит да размие мултикултурните и религиозни граници, поставяйки пагода, бурка и тюрбан на главите на моделите си.

Untitled collage (4)
Ние всички сме Франкенщайн на нашите животи. Сглабяме бъдещите си тела от  остатъци на минали събития и моменти. Природата не ни е дала недосегаемо тяло. Идентичността не е неизменна и фиксирана величина, а по-скоро социално и културно конструиране.
„Бъди себе си, обичай себе си!“ Този дизайнер не просто ни покани да видим една серия от луксозни и пищно обагрени дрехи. Лудият професор на модата ни разкри своята вселена и ни допусна надълбоко в нея. Безспорно това може да се нарече най-странната, че даже и най- ужасяваща, колекция на бранда.
Микеле отхвърли твърдите граници и отправи към нас, „смъртните“, творчески призив, с помощта на който да преодолеем дуалността и дихотомията на личността.
В рамките на театралния операционен сет, той изпозлва своя моден скалпел, за да извади нови възможности, да съединява и реконструира материали и тъкани, за да създаде истински освободени тоалети.

Untitled collage (6)

На фона на тази стерилност на хирургическа операционна се появява цялата амалгама от ярки цветове, налични в спектралната гама, груби апликации, блендирани материи, големи и бляскави кристали, нелогични аксесоари и симулакрумите на митични създания.

Untitled collage (2)

Колекцията се разпростира върху цялата барокова естетика на дизайнера, качвайки я няколко левъла нагоре, в друга вселена и, оставяйки нас тук на земята, с „отрязани глави“, отворени усти и празни съзнания. Това явление е биологично неопределено и културно осъзнато. Последният и необикновен знак на смесената идентичност под постоянна трансформация. Символ на възможностите за еманципация, чрез която можем да решим да станем такива каквито сме. Най-просто казано, посланието, което ни даде тази колекция е: „Бъди този, който искаше да бъдш“!

Untitled collage (5)
Италианското студио Makinarium за специални ефекти създаде тази симулирана реалност на „Gucci cyborg“.
Насладете се и визуално на тази плеяда от словесни картини в нашата галерия.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.