С бронзов загар и през зимата

Изкуствените идеали за изкуствена красота са най-естественото явление в настоящата реалност, която изгражда химерни кристални замъци без основи и пластмасови кукли на конци, които играят своя спектакъл под диригентството на ниското самочувствие и високата суета. Нуждата от физическото съвършенство толкова много е натиснала мозъка на всяка девойка, достигнала височината на холната масичка, от която да може да грабне първото си модно списание и да разгърне смачканите му страници, защото и нея, както и по-голямата й сестра, я привлича фалшивият блясък на диаманти и порцелан.
Настанаха времена, в които изкуственото е за предпочитане, защото изглежда много по-добре от естествено. И в това няма нищо лошо! Така е, наистина. Времената, епохите, ценностите и критериите за красота се променят с хода на събитията в историята.

res_882fb22e79a163691d4f333e0850c317_full

Лосион за тяло Lancome Soleil Bronzer

 Днес е така – харесваме бронзов загар, въпреки че имаме прекрасна бяла порцеланова кожа, на едни места покрита с игриви лунички, на други – с божествените белези на уникалността – бенките. Но понеже Ирина Шейх и Тайра Банкс кършат божествени шоколадови форми под светлините на прожекторите, и ние искаме така. И до преди няколко месеца лятото превръщаше този наш блян в реалност, но то отмина, а с него си замина и утопичният идеал, който бяхме постигнали. Индустрията, обаче се е погрижила и за това – създаде ни солариума, който, обаче се оказа, че носи след себе си повече негативи, отколкото позитиви – всъщност – само един – тен, чиято цена след време може да се окаже непосилна за плащане.

res_b9dcbbf1fb22f82c57f8869de87fce61_full

Спрей за мигновен тен без слънце, Australian Gold

 Затова стигаме до най-ефективния и най-безопасен продукт, наличен на пазара – автобронзантите. Чудо на козметичната промишленост и модната индустрия! Употребата му е изключително лесна, ефектът е поразителен и ще ви осигури желаното ниво на „загар”, което искате да имате на коледното парти на фирмата, новогодишната нощ, партито с момичетата от групата по кангоджъмп или по какъвто повод си пожелаете. Ще ви дадем само няколко насоки, с които да улесним нанасянето на крема и последващото му поддържане.


 

res_abae9212ace213bd7add3b924ed57122_full

КУПИ Бронзиращ спрей Guerlain, Terracotta Sunless Bronzing Body Mist

1. Подготовката на кожата за нанасянето на автобронзанта е от първостепенна важност.

Нещото, за което основно трябва да следите, е кожата ви да бъде добре почистена, ексфолирана, хидратирана и обезкосмена. Кола-маска, епилация, депилация или бръснене трябва да се случи поне 24 часа преди нанасянето на изкуствения загар. Кожата трябва да е почистена, но и съхранена, за да няма нежелани последствия от химикалите в крема. След като вече сте нанесли автобронзанта, няма смисъл да прилагате, която и да е от тези процедури, защото ще развалите покривността на тена и ще го направите на петна.

В деня на нанасяне на автобронзанта, не мажете кожата си с никакви други кремове, лосиони или мляко за тяло, освен, ако нямате прекалено сухи зони, които изискват почти непрекъснато да бъдат третирани с овлажняващи продукти. Парфюмите и антипреспирантите също се нанасят преди крема за изкуствен тен.


res_52622efac01b335a474f2c693a47f38e_full
КУПИ Автобронзиращ спрей Guerlain, Terracotta Спрей Bronzing

 2. При самото нанасяне е важно да внимавате със слоя, който ще поставите върху тялото.

Много е важно той да е равномерен по всяка една част от него. Ако някъде сложите повече, а на друго място не – бъдете сигурни, че равномерността на тена е загубена и наличието на по-светли и по-тъмни петна е сигурно.


res_5981f7124120f890711070260a3d4ab3_full
КУПИ Крем Bielenda, Magic Bronze, Хидратиращ за тен 2 in 1 – тъмна кожа

 3. След нанасянето.

След като нанесете равномерен слой от крема, останете голи, в изправено положение и с разперени крака и ръце за около 20 минути или колкото е посоченото време на вашия продукт, за да попие хубаво в кожата и, изсъхвайки, да не останат следи от сгъвки. Веднъж вече изсъхнал, можете да бъдете спокойни за дрехите и косата си.


res_8cf4420907845189471dd56ff75c7c7e_full
КУПИ Крем Bielenda, Magic Bronze, Хидратиращ за тен, 2 in 1 – светла кожа

4. Обърнете внимание на ушите.

Не забравяйте да нанесете остатъка от крема по пръстите си върху ушите и зоната около и зад тях. Все пак идеята е всичко да изглежда естествено, нали? Но пазете веждите, защото те не трябва да поемат от цвета на продукта, тъй като върху тях нанасяме грим.


res_6220a506eb97f657da1bce474ac06990_full
КУПИ Автобронзант St.Tropez Self Tan Sensitive Bronzing Mousse

 5. Автобронзант върху лицето.

Ако не желаете да рискувате, съвсем спокойно можете да пропуснете поставянето на автобронзант по лицето и да компенсирате това с фон дьо тен и бронзираща пудра. Врата, обаче, намажете с продукта за тен, за да сте сигурни, че покритието ще е наситено и няма да има явна разлика между двете зони.


res_b9dcbbf1fb22f82c57f8869de87fce61_
КУПИ Лосион за тяло Collistar, Супер-бронзиращ концентрат

 6. Къпането с изкуствен тен.

Едно от основните неща, с които трябва да внимавате, след като вече имате изкуствен загар е продължителността на душовете, които си взимате – те трябва да станат значително по-кратки, за да запазите за по-дълго равномерен тен. Подсушаването след това трябва да става чрез потупване с хавлията, а не чрез търкане. Накрая намажете цялото тяло с хидратиращ лосион.


res_7a77ce6525797f0f5a414711b3a5d239_full
КУПИ Лосион за мигновен тен без слънце, Australian Gold

 7. Спането с изкуствен загар.

По възможност спете по гръб, за да не изтърквате автобронзанта от лицето или, ако все пак това ви се струва прекалено, просто сменете памучната калъфка за възглавницата със сатенена, която няма да е толкова груба в триенето с кожата и няма да попива крема.


res_74c7dd75b65cfe85756b050e4af4f80b_full

КУПИ  Блясък за тяло SUGA BUBA с 24К злато

Редактор: Марина Делева