“Сам вкъщи” Завръщането

Точно на време, а и да не изневери на себе си, самотният Маколи Кълкин отново ни напомня, че все още може да бъде актуален и гледан, така както бе и преди близо 30 години. Да, вярно, сега на повечето хора няма да им се иска да му нащипят бузките, а по-скоро да ги напляскат, но не можем да отречем очарованието, което струи от харизматичния блондин, който отново и с голямо задоволство влиза в ролята на палавия Кевин Маккалистър, който отново бива забравен „Сам вкъщи”.

38 годишната звезда е на снимачната площадка, за да се впусне в същите приключения от далечната 1990 със същия хъс и ентусиазъм, само че с ъпгрейдвани технологии и асистенти – Google Assistant – Home Mini, Home Hub и смартфонът Pixel.

Благодарение на Google ние отново можем да си припомним някои от най-култовите сцени от коледната класика, която си остава фаворит в кино листата за коледни филми и настроение през този период от годината.

Направена с изтънчен хумор и дори сарказъм, рекламата насочва вниманието ни към отпечатъка на времето и променящата се реалност, но успява да запази фестивността на духа. Още щом става от сън, златокосото момче започва притеснителното търсене на мама и татко, но за негова изненада, на повика му отговаря, не… не дядо Коледа, а Google Assistant. Така е в днешно време. Никога не си сам вкъщи!

„Беше интересно да се върна и да правя отново същите неща. Справиха се много добре със снимачната площадка. Кадрите са много точни.“

Редактор: Марина Делева