Модерността и минимализма на Oscar de la Renta FW16

Всяка година ревютата с новите колекции на Oscar de la Renta са като предварителен преглед на това, което ще видим на червения килим през годината, облечено от бляскавите звезди. Холивуд просто не може да го отрече! Той обича Oscar de la Renta! А талантливият креативен директор – Питър Копинг, както и вече покойния основател преди него, обичат да обличат Кейт Бланшет, Даян Крюгер, Анджелина Джоли, Кейт Хъдсън, Джулия Робъртс и още много, много други! Дали има някой, който ще забрави изумителната сватбена рокля на Амал Клуни? Едва ли! Именно затова ревютата на парижката модна къща от години се представят по време на Седмицата на модата в Ню Йорк и този сезон не прави изключение.

Идеята на колекцията е да изправи един срещу друг модерността и минимализма на американския спорен стил и френските традиции” – казва Копинг в шоуруума си малко след ревюто. Макар да заема поста на креативен директор за Oscar de la Renta от малко повече от година, Копинг прави пълно и доста подробно проучване на модната къща като изследва внимателно всички архиви, колекции и кампании още от самото й начало.

За да бъдем напълно обективни обаче трябва да признаем, че първата част на шоуто бе прекалено семпла за вкуса ни. Като че ли в нея се усещаше някакво объркване на идеи. Видяхме линии и цветова палитра, които далеч не са толкова впечатляващи и предизвикващия търсения УАУ-ефект. Може би минимализма, към който Копинг се стреми в своето смесване на американски стил и френска класика, идва малко в повече. Силната страна на колекцията безспорно са дизайните, който ни напомнят за парижките корени на модната къща. Елегантният силует на роклите и романтичното усещане на дантелата, бродериите и флоралния принт веднага грабнаха вниманието ни.

Впечатление прави дължината на дизайните на Копинг. Той показва явно предпочитание към миди дължината, с която е толкова известен френския стил. Част от роклите пък завършват със силно разкроена долна част малко над глезена като по този начин не само разкриват обувките, но и игриво подчертават движението на фигурата. И не на последно място, разбира се, няма да е Oscar de la Renta Fall Winter 2016, ако няма малко кожа с косъм. Точно достатъчно за да бъде елегантно и луксозно!

Oscar de la Renta Fall Winter 2016

Автор: Преслава Цачева