Отблизо със звездите на Giambattista Valli x H&M

На 23 май в Кан H&M разкри, че следващата дизайнерска колаборация ще е с GiambattistaValli – базираният в Париж майстор на красотата и изтънчения стил. Новината бе съобщена на червения килим на събитието amfAR, на което Джамбатиста Вали и творческият съветник на H&M Ан-Софи Йохансон минаха по червения килим заедно с Кендал Дженър, Рос Линч, Киара Ферани,Бианка Брандолини, Крис Лее бяха облечени в бляскави отличителни модели от уникалната лимитирана предпремиерна колекция от колаборацията.

THE LOVE DRESS
Киара Ферани бе облечена с романтична рокля с изтънчен дизайн, с асиметрична пола оттюл и органза. Дълбокото V-образно деколте завършва с обсипано скамъни червено сърце, което освен изящен детайл, е и напомняне за темата на колекцията: любовта. „Желанието ми е да бъда част от твоите щастливи моменти“ гласи посланието на Джамабтиста за тази рокля.
„Джамбатиста е мой скъп приятел и неслучайно много от визиите ми за червения килим са свързани с негови творения. Това е и причината да съм така развълнувана от съвместната му колекция с H&M. А да бъдеш в Кан за гала събитието amfAR и да имаш честта да представиш за първи път една от изключителните рокли от колекцията е сбъдната мечта за всяко Вали момиче като мен“, споделя Киара Ферани.

THE DREAM DRESS
Изпълнителката H.E.R. избра за събитието нежна бяла рокля. Богатство от плисета и тюл, кринолин и воали са покрити с деликатно бродирани цветя в този красив модел за мечтателки. Високата талия придава женственост и подчертава нежно силуета, а презрамките блестят с нежни камъни. Бели цветя деликатно обсипват цялата рокля и придават триизмерен ефект, който сякаш ни отнася далеч. Дизайнерът описва тази приказна рокля с думите: „Висшата мода е изкуството да правиш красиви дрехи и да експериментираш с материи; това е свободата да превърнеш мечтата в реалност“.
„Да бъда част от това приказно събитие в Кан и да нося ослепителна рокля Giambattista Valli x H&M е нещо, което ще помня завинаги. За мен е чест да бъда с един от първите модели от колекция, която със сигурност ще бъде зашеметяваща“, казва изпълнителката H.E.R.

THE SUIT
Този красив костюм на точки бе представен от Рос Линч. Изработен е от мека вълна и е безпогрешно решение за всеки специален повод. Съчетава се с риза с дълъг ръкав без яка от органза, деликатно обсипана с малки цветя. Силуетът е вдъхновен от класическата смокинг риза, но прозрачната материя и нежните момини сълзи придават съвременност. „Това, което прави мъжкото облекло елегантно, е фактът че то не е сложно.“, споделя Джамбатиста Вали за визията.
„Истински съм развълнуван да нося първия в историята мъжки костюм, създаден за колекцията Giambattista Valli x H&M. Все още не съм видял останалите модели, но обожавам всичко видяно досега.“, казва Рос Линч.

THE NEON SIGNATURE
Специалния избор на Кендал Дженър за вечерта бе рокля от шест слоя нежна тюлена пола. Това е иконичният за дизайнера модел, който перфектно балансира красота и дързост. Под розовия тюл се намира корсет, придаващ истински couture силует. Талията е покрита с голяма панделка – друг емблематичен за Вали детайл. „Това е възможност да представя своя дизайн на повече мои приятели, и аз нямам търпение да посрещна тяхната реакция“, казва Джамбатиста.
„Безкрайно съм щастлива да нося един от първите модели от колаборацията Giambattista Valli x H&M. Тази рокля е изключително драматична и ужасно женствена, и аз нямам търпение да разбера каква ще е останалата част от колекцията“, споделя Кендал Дженър.