Пресни сокове за здраве и красота

Няма жена, която да е напълно доволна от външния си вид. Дамите винаги се съмняват във фигурата си. С настъпването на пролетта трябва да положим и повече грижи за кожата си, която е изтощена от дългата зима. Ако искаме да се вталим, да бъдем здрави и да имаме сияйно лице, ще трябва да заложим на плодовите и зеленчувкови сокове!

8-Caffe_drinks_2

Зеленчуковите сокове са доста по-нискокалорични от плодовите, като доставят на организма нужните витамини и минерали, за да функционира в абсолютен синхрон. Плодовите сокове, обаче, са незаменим източник на плодова захар и тонизират идеално кожата. Ще ви представим три вкусни комбинации, с които да запазите младостта и красотата си.

Collage of fruits and vegetables

На първо място поставяме морковите, ябълката и джинджифила! Те се съчетават прекрасно, защото ябълката е плод, който върви с всички останали плодове и зеленчуци. Когато си правим пресни сокове, е много важно да внимаваме как ги комбинираме. Комбинацията е страхотен имуностимулатор, благодарение на джинджифила, който е цар в това отношение. Морковите са полезни за очите (съдържат много витамин А), а ябълката няма нужда да се обсъжда. Тя е просто кралица! Важно е да пиете всички сокове на гладно, рано сутрин, за да задействат своя прочистващ ефект.

DSC_0195

Втората комбинация е от цвекло и ябълка. Сокът от цвекло има силно детоксикиращо действие, затова трябва да се внимава при консумация. Ако организмът ни не е свикнал с приема му, може да се появи световъртеж, замайване и главоболие. Затова го смесваме с ябълков сок и забравяме за тези притеснения. В съотнощение 400мл сок от ябълка – добавете 100 мл сок от цвекло. Този зеленчук има силно действие върху черния дроб, който е лабораторията на човешкия организъм. С редовен прием на сок от цвекло си гарантираме здрав черен дроб и красива кожа.

Liver-Lover-Juice

Следващото ни предложение е изцяло цитрусово, защото киселите плодове следва да се комбинират заедно. Избираме лимони, грейпфрути и портокали. Тази енергийна бомба ще ви зареди за цял ден и ще ви достави необходимото количество витамин C. Грейпфрутите са особено полезни за прочистване на организма от токсини и спомагат за бързото вталяване. Предлагаме ги в комбинация с други цитруси, защото не бива да се приемат в големи количества.

A11376_7_full

Пазарите са отрупани с цвят и разнообразие от плодове и зеленчуци. Сега е времето да започнете да си цедите пресни сокове, както и да си правите ароматни смутите, за които ще ви разкажем следващия път. Бъдете свежи!