4 грешки, които правим през зимата, които разрушават красотата ни

 

Зимата определено има своите плюсове. Можете да носите мекички пуловери, да пиете много горещ шоколад и да имате наистина добро извинение да прегледате “Love Actually” за стотен път. Но това е и сезонът с някои от най-големите недостатъци. Той може да бъде непростимо суров към кожата ни.Силните ветрове и ниските температури са доста ‘добра’ рецепта за сухо, изпръхнало, напукано и болезнено бедствие, случващо се върху нея.

За щастие, има няколко ключови трика, за да дадете на дехидратираната си кожа някои TLC. Събрали сме най-големите зимни „Не правете това!” и някои големи „ДА!” – та, които ще ви помогнат да съхраните трайно и да се погрижите добре за лицата си.


1. Взимате твърде дълги, горещи душове, които изсушават кожата ви.

Може да се чувствате добре, но няма да е добре за кожата ви.


Няма нищо по-приятно от дългото стоене под горещите пръски вода, когато сте се прибрали премръзнали от вън. За съжаление, парадоксално, но всъщност се оказва, че точно този процес много изсушава кожата ни. Дехидратираната кожа не само е неприятна и трудна за справяне, но може да доведе до доста по-сериозни странични ефекти.


 

КУПИ овлажняващ Душ крем за тяло с Нар и минерали от Мъртво море

“Ако за много сухата кожа не се погрижите старателно, тя може да прогресира до възпаление или екзема”, обясняват различни дерматолози.

Правете къси, хладки душове и се уверете, че сте си подсигурили някой наистина дълбоко хидратиращ продукт за тялото след това. Той ще спомогне за задържане на естествената влага на кожата ви, дори когато ежедневно сте изложени на пронизващите зимни ветрове.

КУПИ дълбоко овлажняващ крем за тяло


2. Твърде силно ексфолирате кожата си.

Давайте по-леко и нежно, особено на по-фините и чувствителни места.


Ексфолирането има много важни ползи за кожата. То отстранява мъртвите клетки от нея и може да помогне за изсветляването на тъмна кожа или петна по нея. Ако вече сте се сдобили с дехидратирана зимна кожа, това със сигурност ще ви тласне към точно този тип почистване и грижа. Твърде много ексфолиране обаче може да лиши кожата ви от естествената й влага и да направи сухата повърхност дори още по-суха.
Използвайте овлажняващ продукт за измиване на лицето като част от основната си рутина при почистването на кожата и се стремете да ексфолирате само веднъж седмично през зимата.

КУПИ измиващ гел на захарна основа


3. Нанасяте прекалено много олио за лице или друг омазняващ продукт.

Нещото, от което имате нужда е ОВЛАЖНИТЕЛ!


Няма нищо лошо в това, че през зимата използвате допълнително олио за лицето. Ако кожата ви изглежда много раздразнена и суха, маслата определено могат да ви дадат хубав и блестящ тен.
Но тези масла всъщност не постигат много в овлажняването, защото лицето ви не може да ги абсорбира напълно. Нуждаете се от действителен овлажнител за лице.

КУПИ овлажняващ крем за лице


4. Не си си купил овлажнител за въздух.

Това може да има голямо значение.


Овлажнителите увеличават количеството влага във въздуха, което ги прави божи дар за сухата кожа. Включете устройството, докато спите и се събудете, изглеждайки по-здрави и по-хидратирани.
Бонус точки: овлажнителите също помагат за облекчаване на много неприятни зимни странични ефекти, като запушен нос, задъхване и астма и могат да помогнат да се преборите с грипа.

КУПИ овлажнител за въздух


Редактор: Марина Делева