Аксесоари за ценители: лято 2014

Винаги сме отдавали почит на аксесоарите, защото тяхното значение в гардероба на всяка модна икона е от изключително значение. Не един път сме казвали, че те са като “черешката на тортата” за всяко облекло, като най-ароматната подправка, която придава специфика на визията.

Затова днес ще разгледаме част от атрактивните модели в пролетно-летните колекции за 2014 година на: Charlotte Olympia, Christian Louboutin, Christian Dior, Chanel и Alexander McQueen.

Charlotte Olympia

Започваме с колекцията на Charlotte Olympia, защото не можем да скрием, че ни грабна на мига с морската си тематика, която толкова отчетливо ни пренася в атмосферата на лятото. Характерни моряшки мотиви като котва, компас, въже и елементи от униформата на моряците са преплетени в чанти и обувки.

Виждаме още клъч-мида, сандали с дизайн на риба или скариди и платформи напомнящи “кораб” или такива декорирани с пайети, като опашка на русалка. Чанти с форма на фотоапарат и съндък със съкровища препращат фантазията към екзотичните мечтани дестинации през ваканцията.

Christian Louboutin

Изисканост, колорит, нестандартни форми – в колекците на Christian Louboutin винаги можем да открием от всичко по-малко. Невероятно шикозни са сандалите с ефект на рязана бродерия, но моделите с моряшко райе, флорални мотиви, змийска текстура в кобалтово и ярки цветни комбинации от летни нюанси също привличат вниманието ни! Атрактивни малки чанти с кокетен дизайн допълват обувките.

Christian Dior

Животински текстури откриваме и в колекцията аксесоари на модна къща Christian Dior. Големи градски чанти от лачена кожа ще направят визията на дамите атрактивна и забележима. Обувките са със заострен връх, а множество тънки каишки им придават характерен облик, типичен за стилистиката на бранда. Нежни флорални декорации допълват романтичния дизайн на обувките.

Chanel

Колекцията с аксесоари на Chanel за сезон пролет-лято е предназначена за по-бунтарски настроените госпожици. Определено е подходяща за млади дами, които харесват лачена кожа, пъстроцветни шарки, “протрити” материи с гръндж привкус, които чудесно пасват на актуалните раници.

Alexander McQueen

Творенията на британската марка винаги спират погледа със своя нестандартен дизайн. В актуалните за сезона обувки и чанти се усеща футуристично настроение, особено при дизайна на част от сандалите. Смели колоритни съчетания, змийска кожа, графичен контраст, масивни катарами, декорации с мъниста и перца се открояват в колекцията.

Скоро очаквайте и продължение на темата!