Актуални прически, които можете да си направите сами

Обръщаме поглед към ревютата есен-зима 2020, за да видим кои прически преобладаваха. Повечето от тях са лесни за изпълнение в домашни условия, като изглеждат елегантно и модерно.

Ниска опашка

Ако вие, като много от нас, сте свикнали многократно да натискате бутона Snooze на будилника, то тази прическа е перфектна за тези моменти. Въоръжете се с правилния гребен, добавете малко лак за коса и вържете опашката ниско – можете да превърнете най-обикновената опашка в елегантна.

Косата загладена назад

 По време на шоуто Proenza Schouler, върху косата на моделите беше нанесено прилично количество гел. Вие се нуждаете от гел и гребен и лесно може да постигнете същата визия. Да не говорим колко подходяща е тази прическа за дните, когато косата ни е мръсна!

Добавете панделка

Погледнете какво направи Сам Маккайн по време на шоуто Chanel. Може би и вие искате да преобразите прическата си с този прост аксесоар. В шоуто Giambattista Valli също видяхме панделки, които бяха от коприна. Събудете най-накрая вътрешната си Blair Waldorf .

А защо да не съчетаете този актуален аксесоар с ниската опашка? Хейли Бийбър използва подобен трик на миналогодишната Met Gala : висока опашка с кадифена панделка.

Ретро вълни

Винтидж модата се завръща и при бюти визиите. Холивудските вълни могат лесно да се повторят у дома – просто се въоръжете с маша за коса и лак за коса или гел. Пуснете си някой урок от Youtube, за да сте сигурни, че знаете какво правите. Този тип къдрици ги видяхме на ревютата на Miu Miu, Erdem, Chloe …

Пътят на една страна

През този сезон разделената на една страна коса надделя над пътя по средата.  Внимателно поставете косата от страната, която желаете и скрийте страничните кичури зад ушите – получавате лаконичен вид, както в шоутата на Tom Ford и JW Anderson.