Андреа Пежич е официално първият транссексуален модел, който подписа с агенцията „Ford Models“

Андреа Пежич, родена на 28 август 1991 г. е австралийски модел. Преди транформацията й като жена в края на 2013 г., тя беше известна като супер модела Андрей Пежич. Днес тя е един от най-разпознаваемите транссексуални модели в света.

 

andrea

 

След публично обяваване като транссексуална през 2013 г., Пежич беше отхвърлена от модната си агенцията поради несъгласие от тяхна страна. Сега обаче тя подписа с една от най-утвърдените и престижни модни агенции в света „Ford Models“.
В интервю за “Forbes”, Андреа се разкри за своето преживяване:
“Чувствам се добре да бъда себе си, дори да не знам дали по този начин ще имам светло бъдеще в областта на модния бизнес и дали бих се присъединила към най-големите имена в индустрията.“

 

pei

Моделът е първата, която позира както с мъжко, така и вече с женско облекло на подиума за имена като Марк Джейкъбс, Джон Галиано, Жан Пол Гутие и други.

 

pej

 

За подписаната официално към „Ford Models” Андреа, изглежда, че това е само началото на кариерата като транссексуална представителка в областта на модата и красотата. Желаем и успех и нека не забравяме, че всеки е свободен да бъде това, за което мечтае.