Артистичният дом на модните фотографи Инес и Винот

Inez van Lamsweerde и Vinoodh Matadin са едни от най-известните фотографи, снимали безброй страхотни фотосесии за модни издания и рекламни кампании. Освен това те са семейство в живота и въпреки сегашното им поприще, любопитен факт е, че са изучавали моден дизайн.

Преди време холандската двойка пусна в жилището си списание Architectural Digest, затова ние решихме да ви разходим виртуално из дома им, който е изключително одухотворен, много креативен и артистичен –накратко място приютило творци!

Жилището, намиращо се в Манхатън, е съставено от два апартамента, които са съединени в една по-обширна мансарда. Vinoodh Matadin обяснява, че когато купуват таванското помещение дълги години са се чудели как да обединят най-добре двете пространства, като за целта им помага интериорният дизайнер Daniel Sachs.

Домът на фотографското дуо е много приветлив, светъл и уютен. Дървена ламперия в почти всяка стая придава топлина и еко излъчване. Атмосферата е допълнена от множество емблематични фотографии, които вдъхват живот на стените. Артистичното настроение се допълва от стилажи с книги, музикални дискове и плочи, както и етно мотиви в текстила.

Автор: Делица Цонева