Безупречен стил в круизната колекция на Oscar de la Renta

И друг път сме казвали, но пак ще повторим – обожаваме работата на Oscar de la Renta и сме влюбени във всяка негова колекция! Той е един от дизайнерите, който успява да извади на показ абсолютната женственост и грациозност на дамите.

Колекция Resort 2014 на модната къща е поредната наслада за ценителите на красотата и стила, затова ви предлагаме да разгледате Lookbook-ът с новата линия. Този път марката не представи новите дизайнерски творения по време на зрелищно ревю, а ги показа пред избрана публика и медии в шоурума си.

Най-условно можем да разделим круизната колекция на две части. Първата е подчинена на по-строга ежедневна визия и включва шикозни костюми. Трябва да отбележим, че за характерния маниер на дизайнера, “строга линия” е относително понятие, защото той вплита много флорални принтове, плетени бродерии и дантела, които добавят кокетен щрих и на най-елегантния костюм. Например, Оскар комбинира класическия сив панталон с разкошен топ с щампа на цветя и пеплум или добавя обувки, обагрени от интензивна щампа.

Вечерните тоалети са с различна дължина – от коктейлни рокли, до любимите на Де ла Рента пищни модели, стигащи до земята. Казваме “пищни” не, защото ни приличат на “торти”, а тъй като грабват погледа със своите монументални обеми, ярки щампи, фини бродерии и надипляне на плата. Естетиката струи от всяка форма, детайл, а колоритната палитра допълва усещането за стил в тази прекрасна колекция!

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Шарена ваканция с Christian Dior

Шикозен круиз от Chanel