Булчински фантазии от Zuhair Murad

Ако ви предстои да бъдете булка и търсите вдъхновение за вашата визия – сватбената колекция на Zuhair Murad за сезон пролет-лято 2015 е това, от което се нуждаете. Ливанския майстор за пореден път радва сетивата ни със своите уникални рокли, вдъхновени от приказки за неземно красиви принцеси.

Дизайнерът залага на перфектна симбиоза между традиции и модерно котюр излъчване. Всеки модел е истинско произведение на изкуството, което те кара да ахнеш от възхищение. Фини дантели с етно звучене, прецизни бродерии, ефирен тюл, коприна са преплетени по съвършен начин.

Разнообразието при кройките на роклите в сватбената колекция е голямо, но преобладава усещането за пищност, което създават каскадните силуети. Класическите модели тип русалка са съчетани с дълги избродирани воали за още по-кралска осанка. Женствеността е подсилена чрез фокус в зоната на деколтето и талията.

Цялата модна линия е потопена в чиста бяла палитра, което допълнително придава традиционно звучене на сватбените рокли. Интересна е и рекламната кампания, в която за фон на феноменалните дизайнерски творения на Zuhair Murad виждаме изобилие от слама.

Автор: Делица Цонева