Бюти тенденция: Бяла очна линия за лятото

Черна очна линия е отживелица: през новия сезон гримьорите, уморени от класическите черни линии, съветват да се въоръжите с бяли очна линия. Тя напомня за 70-те години на миналия век : ако 60-те години са ерата на черната очна линия, то 70-те години са времето на цветната и бялата очна линия. Това е период на луди партита и клубен живот, когато в грима надделяха най-ярките нюанси.

Тази година тенденцията бързо бе издигната на пиедестал на модния подиум, както и от някои звезди: певиците Ариана Гранде и Лейди Гага в новия видеоклип Rain on Me позират с графични линии в бяло. Автор на визията им е звездният гримьор Майкъл Антъни, който предложи своя собствена интерпретация на тенденцията. Гага има широки бели линии, стигащи почти до веждите. При Ариана пък линията е изтеглена над клепача и е свързана с линия, с която гримьорът подчертава контура на долните мигли.

Преди да направите такв грим на очите си, изпробвайте продукта на ръката си: той трябва да се плъзга плавно по кожата и да не оставя пропуски. „Начертайте прави, тънки линии с еднаква дебелина, за да изглеждат линиите леки и грациозни“, съветва гримьорът Ника Кисляк. 

Ако правите такава очна линия, действайте по правилото с един акцент: използвайте лека основа, леко подчертайте скулите си с бронзер, добавете малко хайлайтер за естествен блясък, нанесете балсам на устните си и накрая акцентирайте с очите.