Гергана Малкоданска е звездата в новия брой на списание “Булка”

Усмихва ни се всяка седмица от екрана, за да ни каже какви са капризите на времето. В отбора на хубавите синоптички на “Нова телевизия” е повече от година. С перфектни мерки и очарователна красота, Гергана Малкоданска е един от най-успешните български модели, снимана у нас и в чужбина. Завършва журналистика в УНСС и кара магистратура за продуцент. Още първата година докато учи, печели кастинг, за да води синоптична прогноза в ефира на Би Би Ти, където по-късно има и самостоятелно лайфстайл шоу, била е лице на предаването “Време за мъже” по Тв7, а днес се чувства комфортно в екипа на  “Нова телевизия”, отдадена на времето, без значение, че често й се налага да става сутрин в 4 ч.

Спомняш ли си как стана в този ранен час за първия си работен ден? И как се чувстваш сега, когато се събуждаш за сутрешно дежурство в ефир?

– Не ми се наложи да ставам, защото не спах. Бях безумно притеснена, почти не мигнах цялата нощ. Нямах търпение алармата да се включи. Сякаш е минало толкова време от тогава, а всъщност беше само преди година и нещо. Сега плувам в свои води – ставам, влизам в банята, обличам се и тръгвам. Слушам музика, правя упражнения за говор в колата, спокойна съм. Разбира се, има сутрини, в които всичко се случва като на забързан кадър, защото съм се събудила само 10 минути по-късно.

Къде си по-сигурна – пред обектива на фотографа или пред камерата на оператора?

– Вече и на двете места. Харесвам това, което правя, работя с удоволствие. Винаги се старая максимално.

– Кой сезон обичаш и какви емоции ти носи?

– Пролет! Моят сезон – тогава съм родена. Сещате се за първите по-топли, слънчеви дни? Сякаш получаваш чисто нов прилив на енергия. Нещо ново се събужда в теб. А и предхожда лятото – също любимо време от годината.

– Кой е предпочитаният ти стил на обличане в ежедневието?

– Зависи от това в какво настроение се будя и в колко часа. Има дни, когато старателно подбирам облеклото си, както и такива, в които, ако можеше, бих тръгнала по пижама.

– А гримовете, без които не се разделяш в дамската си чанта?

– Нося само гланц за устни. Работата ми е такава, че професионалисти се грижат за моя външен вид, а в ежедневието не нося грим.

– Полагаш ли грижи за фигурата си със специална храна или спорт?

–  Не ям месо, не пия газирано от много години, избягвам мазни храни, боря се със зависимостта си към шоколада. Неща, които не са толкова свързани с фигурата, колкото със здравето и това да се чувстваш добре. За спорта – скачам на въже по близо час няколко пъти в седмицата и ходя на йога.

– Как ще изразиш себе си, довършвайки:

Аз съм… човек преди всичко. Модата е… работа за мен. Любовта е… нещо прекрасно. Всеки трябва да обича! Обичам… много да обичам. Искам да… няма нещо, с което да не мога да се справя. Коледа е…топлина, светещи лампички, елха, мирис на портокалови кори и много подаръци.

Източник: Списание “Булка”