Гери Дончева завоюва четвърто място на конкурса по красота Miss Global

Гери Дончева извоюва поредното признание за българската красота! Чаровницата завърши на четвърто място в престижния конкурс „Мис Глобъл”, за който ви разказахме преди няколко дни. По този начин тя се превърна в трета подгласничка за короната и доказа,че българката красота заслужава най-високо признание!

Короната грабна Джесика Пърт от Австралия, а нейни подгласнички станаха Вирджиния Парк от Камбоджа, Лорна Мърфи от Ирландия и нашата гордост – Гери! По този начин България се нареди в топ 5 на най-красивите жени в света, оставяйки зад себе си претендентките, достигнали до челните 11 места от Южна Африка, Тайван, Мианмар, Ел Салвадор и САЩ.

Освен титлата Мис Глобъл, на конкурса бяха връчени признания като „Мис фотогеничност”, „Мис финес”, „Мис мода”, „Мис добра воля”, „Мис приятелство” и още много други. Гери Дончева бе удостоена с лентата на „Мис талант”.

Напомняме ви, че конкурсът Miss Global се състоя във филипинската столица Манила, където красавици от целия свят имаха възможността да представят достойно страната си в няколко кръга, показвайки коя е най-подходяща за титлата. Гери се появи с красива народна носия, дело на Ирина Сардарева и пищен цветен венец в косите,а за кръга, в който участничките демонстрират талантите си, Дончева бе подготвила четене от една от издадените си детски книжки и музикално изпълнение заедно с Румънеца и Енчев. В официалната си Facebook страница чаровната българка показа и част от роклите, с които представи страната ни – нежни и красиви модели, дело на родната модна къща Paloma Fashion.