Гери Дончева ще представи България на конкурса Miss Global 2015

За българската красота се е изговорило много. Тя е била вдъхновение на редица писатели и поети, които оставят своя завет на страниците на литературата ни, възпявайки очите, косите, устните на своите любими. За наше голямо удоволствие, тази година една българка ще има възможността да защити не само културното ни наследство, но и твърдението на мнозина, че именно жените в България са най-красивите на света.

Скъпи приятели, мили българи! За пръв път България ще участва на международния форум за красота Miss Global – конкурс с дългогодишна история, с традиции и с желязна американска организация! Радвам се, че бях допусната след множеството кастинги и пресевки, които започнаха още докато бях в Ню Йорк. Много красиви момичета от цял свят от 18 до 35 годишна възраст ще се борят за титлата Miss Global 2015, а аз най-вече ще се боря за успешно и впечатляващо представяне на нашата мила родна страна!“ – това оповести в официалната си Facebook страница моделът, писателка и изпълнителка Гери Дончева.

Престижният конкурс Miss Global ще се състои на 25 октомври във филипинската столица Манила, където красавици от целия свят ще имат възможността да представят достойно страната си в няколко кръга, показвайки коя е най-подходяща за титлата. За да спази традициите ни, Гери ще се появи с красива народна носия, дело на Ирина Сардарева. За кръга, в който участничките демонстрират талантите си, Дончева се е подготвила с четене от една от издадените си детски книжки и музикално изпълнение заедно с Румънеца и Енчев.

Стискаме й палци и пожелаваме успех!