Готически спортен шик – дебютната колекция на Риана за PUMA

Първата колекция Fenty x Puma вече е факт и само ни убеждава още повече в нещо, което вече и без друго знаехме. Риана е истинска дива във всяко едно свое начинание! След екстравагантното шоу на Кание Уест в Медисън Скуеър, Риана бе втората звездна изпълнителка, която влиза в ролята на дизайнер. Напомняме ви, че миналата година спортният бранд PUMA й повери поста на креативен директор, а барбадоската певица обеща да даде всичко от себе си и да създаде една колекция от дрехи, които самата тя би носила с удоволствие. На звездното ревю, което се проведе през втория ден на Седмицата на модата в Ню Йорк, разбрахме, че Фенти спазва обещанията си.

Дебютното шоу бе истинско зрелище! Във всяко едно отношение! Като започнем от звездните гости, които наблюдаваха дебютната колекция на Риана от първите редове, и стигнем до кастинга на модели, които включваха част от най-близките приятелки на Рири като Наоми Кембъл, Джиджи Хадид, Лекси Болинг, Джоан Слолс, Карли Клос и др. Самата модна линия бе отражение на стила на Риана и определено отговаря на очакванията на милионите й фенове. Дръзка, смела и с характер. Една по-различна спортна колекция, за която дизайнерката казва: „Ако семейство Адамс отиваха на фитнес, биха облекли именно това!” Не се и съмняваме! Изрязаните спортни топове, обемните суичъри, дръзки асиметрични бодита, високи до бедрата кецове, актуални chocker-и, дълги чорапи, елегантни гащеризони с изрязани детайли, широки и свободни долнища за господата – да, това със сигурност не е обикновена спортна линия. Защото нищо, което прави Риана не е обикновено. Но без проблем можем да си я представим във всяка една от визиите, които видяхме на подиума.

Вдъхновявам се от настроението повече от всичко! Буквално от албума към колекцията си, всичко произхожда от нещата, които ме карат да чувствам, от това, което ме докосва” – казва Риана зад кулисите на шоуто си. И това безспорно е така. Дори да оставим настрана самата линия и погледнем стайлинга на моделите, чиито коси бяха оцветени в основата си със сребриста боя, а лицата им – гримирани с тъмен грим и подчертани черни устни. Много готическо и дръзко излъчване, в което видяхме и самата дизайнерка, когато излезе за да се поклони на публиката си и да събере заслужените овации.


Автор: Преслава Цачева