Грешки, които правят тоалета ни НЕМОДЕН

“Някои правила са създадени да се нарушават” – този израз важи особено много за съвременната мода. Но все пак има някои граници, които не трябва да преминаваме.

В последните години станахме свидетели на раждането на феномена “моден блогър” – момичетата и момчета, които разбиха на пух и прах порядките за смесване на стилове и най-вече за това какъв точно размер трябва да носиш, за да можеш да си в крак с тенденциите.

Въпреки това трябва да отбележим, че дори при цялата тази свобода някои неща си остават абсолютно Don’t в нашия списък, защото могат да развалят дори добре премисления и съчетан с желание тоалет. Кои са те?

Не избягвайте хоризонталните райета

Едно от най-популярните клишета гласи, че носенето на хоризонтални райета прави тялото ни по-широко, отколкото всъщност е. Да, това може би е вярно за прекалено тесните дрехи, но при тези с добра изработка и качествени материали, които пасват добре на фигурата ви, не би трябвало да имате притеснения, независимо от принта.

Съчетавайте ярките цветове

Тенденцията на цветния блок стана много популярна в последните сезони и няма изгледи скоро да отстъпи. Тук не включваме само дрехи, които идват с цветен блок, но и комбинации, които сами можете да правите: риза в смарагдово и обувки в цвят фуксия или рокля в синьо и сандали в ярко жълто.

Комбинирайте винтидж находките със съвременни дрехи

Напоследък в модните среди е много модерно да се носят дрехи от предишни десетилетия, наследени от нечия баба или изровени от магазини втора ръка. Колкото и да ги обичаме трябва да отбележим, че един тоалет, съставен изцяло от такива елементи, би изглеждал малко комичен и не на място. Винаги съчетавайте винтидж находките си с по-модерни тоалети. Например, ако имате страхотна пола с висока талия в стил 50-те, добавете към нея къс топ и високи кожени ботуши.

Не се страхувайте да подменяте гардероба си, само защото не обичате да пазарувате

За мъжете може и да е изненада, но се случва някои жени просто да не обичат да ходят по магазините и да го правят по задължение. За част от нас шопингът е несравнимо удоволствие, за други – скука и досада. Ако спадате към втората половина и пазарувате единствено нещата от първа необходимост, трябва поне да ги подменяте с по-модерните техни версии. За да сте в крак с тенденциите не е нужно да се обличате само с най-ексцентричните предложения, basic дрехите могат да бъдат също толкова забележителни.

Класическите елементи не трябва да струват цяло състояние

Някои неща от гардероба ни подменяме всеки сезон. Други обаче носим година след година и по тази причина сме склонни да даваме повече пари за тях. Да, винаги е хубаво да инвестираш в класическо черно палто или кожени ботуши с равна подметка, но изобщо не е задължително. Големите вериги вече предлагат стоки с хубаво качество на достъпни цени, които ще ви изненадат с издръжливостта си.

Не перете нещата от деним толкова често, колкото останалите дрехи


Любителите на суровия деним знаят, че на всеки нов чифт му трябват около 6 месеца, за да се напасне по формата на тялото ви и до тогава трябва да ги перете възможно най-рядко. Когато минават през пералната машина, те губят формата си.

Винаги се обличайте според своя вкус, а не според последната мода

Преди street style блогърите да станат толкова популярни със своите съчетания и поглед върху последните тенденции, повечето от нас сами решаваха какво ще им отива. Въпреки че и сега е така, понякога сме склонни да си купим нещо, само защото сме го забелязали в Instagram-а на Киара Ферани или някое друго популярно лице, и много ни е харесало в съчетание. Дали обаче на нас ще ни седи добре и дали ще има с какво да го комбинираме е съвсем друг въпрос, който обаче трябва да си зададем, преди да купим нещо в магазина