Най-честите грешки при грижата за къдрава коса

Къдравата коса определено е една от най-трудните за управление коси. Тя изисква постоянна грижа и „борба“ с врагове като влажност и загуба на обем, особено по време на смяната на сезоните. ”Непокорни” е най-често срещаното прилагателно, което описва къдравите коси. Тяхната капризна природа кара мнозина да ги изправят с преса, но това не е най-доброто решение. Всъщност този тип коса е много взискателен, но ако се грижите за нея правилно, тя може да изглежда невероятно. Единственото, което трябва да направите е да се фокусирате върху специфични продукти и маски за преструктуриране. Вижте какви грешки допускате, при грижата за къдрава коса.

1. Миете я твърде често

За тези с къдрава коса ежедневното миене с шампоан означава ненужно отслабване, оставяйки косъмът сух и без тонус.

2.Използвате продукти с алкохол

По-специално, спрейове или мусове, които съдържат повече алкохол, могат да раздразнят кожата и рискувате косата ви да се увреди. Опитайте кремове или серуми вместо това.

3.Не използвате дифузер

Дифузерът позволява перфектно изсушаване, добре оформена и не твърде обемна къдрица. Точно за това, е много важно да го използвате, особено, когато искате косата ви да изглежда наистина добре.

Купи пияна за къдрава коса Maroccanoil

Купи маска за коса Kerastase

 

 

Купи професионален сешоар + дифузер