Грешките, които допускаме при грижата за тънка коса

Тънката коса често се оказва истински кошмар, защото не ви позволява да носим много видове прически, които, за разлика от това как изглеждат на снимки или в Instagram, на лицето ни изглеждат скучно, а дори и смешно. Проблемът на фината коса всъщност е, че тя е склонна да натежава с дължината и поради това е плоска и без обем, особено на нивото на корените! Освен това тя се замърсява много бързо и изискват често миене, за да бъдат винаги чиста и подредена. Накратко, тя е истинска катастрофа. И така, как да придадете повече обем на тънката коса и какви са грешките, които трябва да избягвате, за да избягате от плоския ефект?

Използвате грешна четка

За тънка коса четките, които трябва да избягвате, са металните, защото могат да се нагорещят по време на оформяне и да увеличат щетите от топлина. Идеални вместо това са плоски четки, евентуално изработени от дърво.

Злоупотребявате със сешоарът

За съжаление, стилизиращите инструменти като маши и преси за изправяне могат да бъдат особено агресивни върху тънката коса и да я накъсат, като също така отслабят скалпа. За да преодолеете този проблем, когато ги сушите със сешоар, винаги се опитвайте да го държите на поне 20 сантиметра разстояние и, ако използвате, преса не забравяйте винаги първо да нанасяте термозащитен продукт.

Прекалявате с боядисването

Честото сменяне на цвета на косата, определено е забавно, но може да доведе до неприятни последици за тънката коса, особено ако решите да я потъмните и след това да изрусите. Докато добавянето на цвят към косата често запълва влакното и го прави по-пълно, обезцветяването уврежда кутикулата, изтънява косъма и успокоява разкъсването.

Купи дървена четка за коса 

Купи маска за тънка и късаща се коса

Купи спрей за стилизиране на коса