Грижи за тялото през пролетта

Пролетта е сезона на обновлението, затова едва ли има по-добро време да се погрижите подобаващо за тялото си. През студените месеци кожата губи здравия си вид и своя блясък, често трупаме излишни килограми и токсини в организма си. За да бъде красиво вашето тяло то трябва да се чувства добре отвътре и отвън. Ето няколко съвета, как да постигнете впечатляващи резултати:

Изгонете токсините! Лесен начин, чрез който може да изчистите организма си, е приемът на вода с пресен изцеден лимон. Всяка сутрин пийте смес от 2 лъжици лимонов сок с една лъжица вода.

Приемайте много микроелементи важни за организма ви и витамини като: С, Е, A, B6, В12. Можете да си ги набавяте от храни като риба, зелен чай, соя, ядки, свежи плодове и зеленчуци. Не забравяйте да пиете много вода и да се движите, колкото се може повече. Така ще се справите с неприятния целулит и излишните килограми.

Ексфолирайте кожата си, за да отстраните мъртвите клетки! Пилингът прави кожата чиста, гладка и сияйна. Може да заложите на натурална смес, която сами да забъркате в домашни условия. Утайката от кафе е идеален вариант. Скраб от захар с бадемово или кокосово масло също ще направи кожата ви блестяща. Ако кожата ви е много чувствителна обаче ви съветваме да заложите на професионален продукт с много фини частици, които отстраняват мъртвите клетки, за да не раздразните епидермиса.

Редактор: Делица Цонева