Гърбът на роклята – най-актуалният акцент на червения килим

През тази година видяхме на модния подиум не една или две тенденции, които любимите ни звезди побързаха да пренесат и на червения килим. А когато става въпрос за него, нещата най-често опират до това кой дизайн ще бъде най-фотогеничен пред камерите на фотографите и кой ще накара дамата, която го носи, да изглежда най-добре. Именно с това в ума на най-известните и опитни стилисти в Холивуд, една безспорна тенденция се роди.

Най-прочутата муза на гениалния Анди Уорхол  – Еди Седуик е казала: „Момичета, винаги гледайте как ви стоят дрехите отзад!”, превръщайки думите си в абсолютен моден закон, който удобно се настанява в гардеробите на известните личности. И макар ние да сме свикнали да поглеждаме отражението си в огледалото, да кимваме одобрително и набързо да се врътваме, бляскавите знаменитости не могат да си позволят това. Папараците дебнат от всякъде и буквално всеки сантиметър от тоалета им трябва да бъде перфектен. Особено гърба! През този сезон станахме свидетели на изумителни рокли, в които основния акцент е именно там.

Но какво ме наведе на тази мисъл?

Съвсем наскоро видях две момичета в автобуса, които разглеждаха на телефона си снимки от афтър партито на Victoria’s Secret. През екрана мина кадър на една от моделите на бранда, облечена в семпла черна рокля. Едното момиче бързо възкликна „Еее, каква обикновена рокля е избрала!”, а след това бързо се поправи „Ехааа, гърба обаче жесток!”. Това ме накара да прехвърля няколко страници из модните хроники и да се загледам във визиите на известните личности. Направи ми впечатление, че напоследък почти всички тоалети се състоят от семпли, почти обикновени, рокли с нежна кройка. Нищо повече. Или поне така си мислим докато звездите не обърнат гърба си към фотографите и закачливо не погледнат през рамо. Тогава се случва магията! Тайната на дизайнерският гений. Скритият акцент на истинската модна икона, който чудесно подчертава перфектната фигура, нежните рамене и дълга шия.

Затова, дами, знаем че и сами не го виждаме, но този сезон обръщаме повече внимание на голия гръб! Защото именно той е водещата модна тенденция в момента. Днес подбрахме за вас любимите си тоалети на известни личности от изминалата година, които си заслужава да бъдат гледани отзад! Имате ли си фаворити?

Автор: Преслава Цачева