Да следваме стила на звездите: Супермоделът Джоан Смолс

ФАКТ: Джоан Смолс има невероятен стийт стил и повече хора трябва да му обърнат внимание! Разбира се, да си един от най-скъпо платените модели не е малко, но трябва да има с какво да изпълниш сърцата на хората отвъд красивото лице. А Джоан Смолс има толкова много да предложи, че сме готови да направим списък с всички причини, заради които я обожаваме! Но за целта на днешното упражнение, ще се съсредоточим върху страхотния й стил, който излиза далеч извън модния подиум и безкрайните фотосесии в различни точки на света, които следват кариерата на Джоан.

Когато всички в модната индустрия (едно доста конкурентно и не винаги приветливо място) са готови да дадат душата си, за да те видят в ролята на тяхно рекламно лице и непрестанно възхваляват милия ти и спокоен характер, висок професионализъм и обаятелен чар, определено знаеш, че си постигнал много. Ангелските крила, които Victoria’s Secret връчва на Джоан, са само началото на забележителната й кариера. „Тя има най-дългите крака на света и е най-милото момиче в индустрията. Не задава въпроси, не изявява претенции, застава пред камерата и ни омагьосва”, казва Оливър Роустейнг, с когото Джоан работи от години за Balmain. И определено му вярваме. „Стремя се да не се взимам много на сериозно, а просто да се забавлявам. В този бизнес няма нищо сигурно и нищо вечно. Надявам се след години да се обърна назад и да не съжалявам за това, че съм изпуснала някоя възможност или че не съм знаела кога е правилния момент да се отдръпна.” Как да не я харесаш?

В стила си Джоан залага на небрежните визии, като трябва да признаем, че е наистина много добра в напластяването. Винаги изглежда чудесно, макар че в повечето случаи залага на по-тъмните тоалети. Много често можете да я видите с бойфренд дънки и някой впечатляващ топ, свободна лятна рокля и красиви сандали, пола тип „молив” и риза и много, много аксесоари. Защото всеки, който обича напластяването обича и аксесоарите, а Джоан е наистина добра в това. По-дръзките комбинации също са сред типичните й предпочитания – обемни якета или палта от кожа с косъм, ярки шапки и фесове, изтъркани и скъсани дънки и т.н. Стила й определено пасва отлично на уличната мода в предградията на Лондон, но с щипка блясък и неповторим чар от самата нея.

Днес избрахме да ви представим една доста обичайна за нея визия, решена изцяло в любимото черно – разкроена къса пола, мрежест топ, кожено елече, високи боти и, разбира се – лилава чанта за акцент! Страхотна е, не мислите ли? Идеален тоалет за по-хладните дни или някое стилно вечерно парти!

Ето и нашите идеи за това как да пресъздадете визията на чаровната Джоан!