Джорджио Армани – „Всеки се страхува от мен и понякога се възползвам от това“

Издръжливостта и решителността на Джорджио Армани са легендарни. Да бъдеш контрол „фрийк“, признава той, помага за менажирането на милиардна компания като „Armani”, произвеждаща дрехи, козметика, парфюми, часовници, мебели, също така собствени ресоранти и хотели.  Богатството на креативния италианец е оценено от „Forbes“ на около 8.3 милиарда долара.

armani

 

– “За да управлявате подобно предприятие, всеки малък детайл има значение: това е като да се грижиш за едно бебе”, казва той. “Не можете да пренебрегвате или подценявате най-малките подробности, или цялото начинание ще се разпадне. Независимо от това, аз посочвам грешките и измислям решения за тях. Вярвам на хората около мен, но аз съм единственият, който взема окончателните решения. ”

 

armani2

 

Армани признава, че все още трудно може да делегира задачи на някого. Непрекъснато проверява детайлите сам за себе си и се информира, проверява и гарантира, че всичко попада на точното място в точното време, за това и неговата империя е толкова успешна и стабилна.

       – “Осемдесет процента от това, което правя, е дисциплина,” казва той.” Останалото е творчество. Работата ми е животът ми, това е сигурно. Всеки се страхува от мен и понякога се възползвам от това, за да свърша работата по най-добрия възможен начин.”

 

Publicity photo of Italian fashion designer Giorgio Armani. Armani
Джорджио Армани е човек, който не е имал голям успех до 40 годишна възраст, но днес, на 83 години, Армани е идентифициран с успех, блясък и лукс и е почти невъзможно да възприемем истинската му личност- той е толкова успешен, че изглежда по-скоро като мит и лице на марката, която е създал, отколкото като обикновен човек.