Диета против стареене и за стимулиране на производството на колаген

В борбата с промените, свързани с възрастта, всички средства за предотвратяването на стареенето са добре дошли, но ако се храните неправилно, тогава всички усилия могат да са напразни. Затова насреща идва диета против стареене, която ще възстанови киселинно-алкалния баланс на организма. Всичко, което трябва да направите, е да ядете предимно алкални храни. Те неутрализират киселинната среда, която забавя производството на колаген. Между другото, един от основните последователи на такова разделно хранене е Жизел Бюндхен. 

Какво представлява диетата против стареене?

Диета против стареене е начин на хранене, а не ограничаване на количеството храна. Основното, което трябва да се научите да правите, е да правите разлика между „алкални“ и „кисели“ храни, което не е толкова просто, колкото може да изглежда на пръв поглед. Лимоните и липите например са киселинни сами по себе си, но образуват алкална среда, а не кисела.

Какви храни да ядем?

Храните, от които се нуждаете, включват всички зеленчуци, плодове и ядки. Те трябва да съставляват по-голямата част от дневното ви меню – около 70%. За останалите 30% изберете пилешко или мазна риба  – те подобряват състоянието на кожата. 

Меню за деня

Дневният график може да е нещо подобно. Сутрин – омлет и плодове; на обяд – зеленчукова супа, яхния от тиквички и патладжан; за вечеря – печена риба със зеленчуци. Освен предотвратяването на стареене, тази диета има и други позитиви- повишена концентрация на вниманието, нормализиран сън и по-блестяща коса.