В добра форма през зимата без диети!

Всички добре знаем, че правилният начин на хранене е отговорен за красивата ни фигура и за здравето ни. В следствие тонусът ни е по-добър, а оттам се чувстваме енергични на работа, в приповдигнато настроение, много по-спокойни в отношенията с хората и разбира се, самоуверени в себе си.

Въпреки че всеки от нас знае много полезни съвети за добро хранене, често ги пренебрегваме в забързаното си ежедневие. Освен това наближава Свети Валентин, когато много дами искат да са ослепителни! Не забравяйте, че за добро здраве и самочувствие, трябва да търсите този ефект целогодишно, затова днес ще ви напомним едни от най-лесните начини за добра фигура и полезно хранене без крута диета:

Винаги закусвайте! Така ще имате енергия през деня, а калориите ще изразходвате през деня. Добавете яйца в закуската си – те са полезни и според изследователи активират хормон, който помага да се блокира глада. Това води до по-малко изядена храна в края на деня.

Пийте чай без захар! Пет чаши чай могат да добавят почти 500 празни калории. Не заменяйте захарта с подсладители, тъй като те са изключително вредни , а изкуствените вещества може да накарат тялото да жадува за допълнителна храна. Зеленият чай се препоръчва в много диети, защото съдържа катехини – вещества, които ускоряват обмяната на веществата, както и спомагат за увеличаване на степента на изгаряне на мазнините в черния дроб.

Заменете белия хляб с пълнозърнест, който е много по-полезен, заради съдържанието на фибри. Те се съдържат и в овесените ядки. Може да замените белия ориз с киноа, която е много полезна за тялото ви. Винаги включвайте в менюто си плодове и зеленчуци, които съдържат много полезни вещества за тялото ви. Ябълките и крушите, например, съдържат големи количества флавоноиди, които са естествени растителни съставки със силен ефект върху разрушаването на мазнините.

Лукът увеличава функцията на черния дроб – който е основен орган за горене на мазнини. Консумирайте и джинджифил! Наред със всички полезни свойства, той стимулира храносмилането и подобрява перисталтиката на червата. Освен това, успокоява лигавицата на стомаха и балансира секрецията на стомашни сокове. Коренът е отлично средство за пречистване на организма и за отслабване.

Не забравяйте да пиете много вода! Тя хидратира и пречиства тялото ви, освен това жаждата често може да бъде объркана с чувството за глад. Около 1,5 до два литра на ден е минимума за човек със средни размери.

Старо и безценно правило: Яжте често, но по малко! Яжте по пет малки порции, вместо три големи дневно. Не пренебрегвайте храненията, защото тялото започва да пести повече мазнини и да ги складира.

Ако имате нужда от шоколад, не се лишавайте от него! Хапнете малко тъмен шоколад, който съдържа само 60 калории в сравнение с 265 калории за същото количество светъл шоколад.