Долче и Габана: Скарлет е Мерилин Монро на новото време

Доменико Долче и Стефано Габана дълго време обмисляха кой да бъде рекламно лице на новата кампания за линията кремообразни сенки за очи на бранда, наречена Perfect Mono. Въпреки че музата на модната марка е Моника Белучи, дизайнерското дуо този път реши да заложи на Скарлет Йохансон.

Според тях актрисата е “Мерилин Монро на новото време”, затова те се спряха на нея, но както добре знаете блондинката не за пръв път работи с дизайнерите.

“Снимките бяха страхотни, като работа по малък филм, който беше неочакван, но наистина забавен, нещо като нашата почит към Мерилин”, казва Йохансон. “Концепцията този път беше просто да предам едно модерно и класическо усещане, с намигване към стария Холивуд, но все пак да го покажа по свеж начин”, допълва красивото лице на рекламната кампания.

За снимките звездата е облечена с кокетна черна рокля на бели точки, в ретро стил. Красиви букли и, разбира се, магнетичен поглед с бляскави частици те грабват на мига. Кадрите са поверени на фотографското дуо Mert Alas и Marcus Piggott, за които Скарлет споделя, че счита като свое семейство.

Козметичната линия Perfect Mono има изключително кремообразна текстура с висока концентрация на масла и силиконови еластомери и коприна, която позволява лесно и прецизно нанасяне върху клепачите. Палитрата се състои от 14 цвята: 8 матирани и 6 перлени нюанса. Всеки изискан оттенък е вдъхновен от Средиземно море и приглушените тонове на неговите скалисти пейзажи.