Лесни и евтини начини да направите дома си пефектен за карантината

С официалното обявяване на карантината хората по света прекарват възможно най-много време, самоизолирайки се у дома, за да забавят разпространението на коронавируса. Именно и заради това много от нашите домове се превръщат в наши работни места, фитнес зали и какво ли още не. Затова е изключително важно да направим нашето лично пространство да бъде уютно, безопасно и място, в което да се наслаждаваме да прекарваме много време.

В тази статия ще видите няколко много лесни и доста евтини начини да направите дома си пефектен за тази цел. Като начало, можете да започнете с няколко неща, които не изискват купуването на каквото и да било:

1. Подредете дома си

Американците имат поговорка, която гласи “Подредена стая, подреден ум.” – и това е напълно вярно. Не дръжте излшни неща отвън – оставете само предмети, които обичате, например снимки на семейство и приятели или сантиментални предмети и такива, които правят естетически красиво пространството.

2. Обособете си място за почивка

Не ви трябва много- удобен фотьойл, няколко възглавници, одеяло и може би масичка за напитки и закуски. Кътът може да бъде вашата зона за четене и почивка, когато нещата станат прекалено много или искате да се окъснете от задълженията си.

3. Рзместете мебелите, за да промените обстановката

Ако все пак изпитвате затруднения да разгриничите домашната обстановка от работната, то най-лесно можете да разместите мебелите. Така ще свързвате тази подредба с нагласата, че трябва да седнете и да вършите работа.

А ето и какви неща можете да си набавите:

1. Ваза с красиви цветя

Купи комплект от 3 вази / Купи изкуствени цветя

2. Свещи

Купи свещ Apple Pie / Купи свещ Jasmine

3. Меки одеяла и възглавнички

Купи одеяло / Купи декоративна възглавничка