Древна Елада вдъхнови Долче и Габана

Не можем да не обърнем специално внимание на пролетната колекция на Долче и Габана, представена в неделя на Седмицата на модата в Милано. Тя включва толкова много идейни аспекти, че е трудно да се опише накратко.

В типичния за дизайнерите стил, дрехите са вдъхновени от старата история, която често се прокрадва под формата на принтове в дрехите и аксесоарите. Този път музата на Стефано и Доменико е Елада. Монументални руини от древността вдъхват респект върху платовете на дизайнерските творения. Виждаме и щампи на интересни монети.

Освен че дизайнерите ни предлагат творения, повлияни от културата на Древна Елада, ние усещаме и един по-източен полъх, който се забелязва като тематика. Цветни японски градини разцъфват върху платовете и правят женските одежди изключително романтични и ефирни.

Нейно величество черната дантела също е незаменим елемент в колекциите на италианското дуо. Фини блузи и коктейлни рокли ще придават шик в дамския гардероб. Малката черна рокля става пищна в съчетание със златни елементи, а металическият блясък при материите придава царственост на осанката.

Ретро принтове с точки бяха друг страхотен акцент в пролетната колекция!

Това е първото шоуто на модната къща, след като дизайнерите и още четирима служители в компанията бяха обвинени в укриването на 1 млрд. евро от данъци. Прокрадват се спекулации, че ако следващото обжалване по делото, на адвокатите на Долче и Габана, се провали – това може да се окаже и последното дефиле на Dolce&Gabbana. Съдът разпореди те да заплатят глоба от 343,4 млн. евро. Ако това стане, компанията ще трябва да фалира, каза Габана през юли. Гледането на следващото обжалване на присъдата ще е до края на годината.

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Превю: Седмица на модата в Милано – пролет 2014

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк, пролет 2013 (част 2)

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013