Дрескодът на Knapp: Шик от 40-те

Модният бранд Knapp за пореден път доказа своята класа, спирайки дъха с фантастична есенно-зимна колекция за 2012-2013 година. Новите предложения на марката бяха представени наскоро и отново оправдаха очакванията за качествена мода, каквато българската жена определено заслужава.

Линията, наречена The Post-war collection, излъчва усещане за абсолютен аристократизъм, подчертан от солидни дози стил, женственост и ретро красота. Основната тематика в колекцията е базирана на милитъри стилистиката, която е представена чрез изключително изтънчен маниер, който заслужава адмирации.

Следвоенният период от 40-те години на миналия век е закодиран в разкошните облекла и шикозни аксесоари. Колекцията носи романтичния почерк на Knapp, който този път е обогатен от строгите и елегантни кройки, характерни за милитъри модата.

Скулптурните силуети моделират дамските форми по съвършен начин. Виждаме изобилие от пеплум при роклите и саката, пагони във връхните дрехи, обемни ръкави при ризите и изкусно създадени детайли, подчертаващи извивките на тялото.

Цветовата палитра е богата на прекрасни топли и студени нюанси, съчетани по начин, който придава хармония на визията. Използвани са материи като вълна, памук, коприна и тюл.

Стайлингът от разкошната фотосесия е дело на талантливата дизайнерка Антония Йорданова. Фотографката Диляна Флорентин е успяла да улови настроението на колекцията и времето, в което ни пренасят модните изкушения.

Гримът е направен от Слав Атанасов, а за ретро прическата на модела Пирина Джупанова се е погрижила Даниела Молчовска от Арлет. Аксесоарите от метал и плексиглас отново са създадени от младия и даровит Милко Бояров, специално за модната марка.

Автор: Делица Цонева