Дрехи, които вредят на нашето здраве

Скини дънките вече доказано вредят на здравето. За съжаление те не са единствените. В ежедневието си без дори да осъзнаваме, подлагаме тялото и здравето си на риск, а консуматорското общество налага все повече евтини материи. Добавяме и модните тенденции, които доста често са истинско изпитание за фигурата.

1. Високите токчета

Забрави за нараняванията, които може да предизвикат, в случай, че паднеш или се спънеш с тях. Дори да си в състояние да ходиш правилно на обувки с висок ток часове наред, те представляват сериозна заплаха за здравето ти! Продължителното стоене в тази поза предизвиква болки във врата, раменете, гърба, както и деформиране на стъпалата, сухожилни наранявания…

2. Джапанки

Те могат да ти навлекат ортопедични проблеми. Липсата на поддръжка на свода може да доведе до болки в ставите, прищипани нерви и лоша стойка.

3. Дамските чанти

Колкото по-голяма е дамската ти чанта, толкова повече се изкушаваш да прибираш в нея всякакви ненужни предмети. Това спомага за изкривяването на тялото ти, когато я носиш, болките в гърба…Залагай на модели среден размер и поддържай минимално количество предмети вътре.

4. Сутиените

70-80% от жените носят неправилен размер на сутиена, което може да доведе до редица здравни проблеми. Освен болки във врата, гърба и раменете, експертите твърдят, че носенето на грешен размер може да предизвика затруднения в дишането, дразнене на кожата, проблеми с кръвообръщението и увисване на гърдите.

5. Стягащо бельо

Предизвиква истински хаос във вътрешностите! Затруднения в дишането, притискане на дебелото черво, стомаха…Болки в стомаха, заради това, че храносмилателната система не е в състояние да функционира нормално…

6. Блузи със стегнати яки

Случвало ли ти се е без причина да получиш главоболие или замъглено зрение? Погледни с какво си облечена! Плътно прилепналите яки около врата ти могат да предизвикат това, заради липсата на приток на кръв към мозъка.