Душата на морето в круиз колекцията на Ferragamo

Има колекции, в които всяка една дреха или аксесоар са в пълна хармония с цялостното настроение. Точно така усещаме моделите от круизната колекция на Salvatore Ferragamo. Модната къща категорично е подчинила дизайнерските творения от Resort 2012 на морската тематика. Цветовата палитра, кройките, детайлите, десените – всичко нашепва за морския бриз.

Изключителна елегантност комбинирана с небрежен шик характеризират колекцията. Виждаме строги сака, вдъхновени от военноморския флот, съчетани с раирани блузи и бански или лежерно скроени макси поли и панталони. “Navy” стилистиката се забелязва в палтата, шапките, дори бижутата с форма на котва. Райе и графични щампи разчупват силуетите.

Част от моделите в колекция Resort 2012 ни напомнят за тайните обитатели в морето като русалките. Някои от облеклата са изработени от луксозни материи с ресни, които нежно отразяват светлината заради перления си отблясък. Така от тъмно индигово до небесно синьо, през металическо сиво, та чак до перлено и бяло – Salvatore Ferragamo ни потапя в морските дълбини.

Шифон, сатен, коприна, памук са част от материите, използвани в колекцията. От аксесоарите най-силно впечатление правят шикозните капели с огромна периферия, както и каскетите типични за флота. Чантите са предимно малки клъчове с елегантен дизайн отразяващ духа на колекцията, а сандалите са ненатрапчиви, с много фина изработка.

С облеклата от круизната колекция дефилираха много известни модели като Констанс Яблонски, Мария Карла Босконо, Карли Клос, Каролина Куркова и други.

Автор: Делица Цонева