Евгения Живкова представи онлайн колекция “Нов свят”

Най-актуалните предложения на модна къща „ЖЕНИ СТИЛ“ бяха презентирани чрез виртуална пресконференция

Последната колекция „Нов свят” на модна къща „ЖЕНИ СТИЛ” с дизайнер Евгения Живкова беше представена по време на виртуална пресконференция, организирана от Консултантска къща „От игла до конец” и „Алма комуникация“. Традиционното септемврийско ревю на марката не се състоя, заради епидемиологичната обстановка. Актуалните предложения на Евгения Живкова бяха показани с мултимедийни материали, снимки и видео, като самата дизайнерка сподели какви са акцентите и на какво е заложила в есенно-зимната си колекция за 2020/2021.

Водещ и модератор на дигиталното събитие с модна и лайфстайл презентация беше проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода.

Специални гости на пресконференцията бяха бизнесдамите Светлана Шаренкова и Мила Захариева. Събитието уважи и топмоделът Елисавета Стоянова-Гарева, която съвсем наскоро взе участие в заснемането на фотосесия на колекцията, заедно със Славена Вътова. Кадри от нея бяха презентирани по време на събитието. Стилист на проекта е Андреа Стефанова, фотограф – Костадин Кръстев – Коко, а обувките бяха предоставени от „ПЕПИНА-М“.

С откриването на пресконференцията проф. Любомир Стойков поздрави г-жа Живкова за включването й в борбата с Covid-19, с дарения на предпазни хидрофобирани маски с перманентна антибактериална защита, на многопрофилна болница за активно лечение на белодробни болести /МБАЛББ/ „Св. София ЕАД и университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина /УМБАЛСМ/ „Н.И.Пирогов“ ЕАД. Той също сподели, че: „Най-новата колекция на „ЖЕНИ СТИЛ“ наистина е впечатляваща. За нея е характерен минималистичен силует. Самият стил на модната къща обикновено търси своето място и го намира в класическата линия, но обогатена и разнообразена с най-актуални акценти и детайли.“

Изненадата беше, че за първи път по време на пресконференцията г-жа Живкова представи спортна линия облекла, които, по нейните думи, са били вдъхновени от условията, в които живеем по време на пандемията, която прекарваме в голяма степен в домовете си и изпитваме острата нужда от комфорт. Трикотажните спортни облекла – блузи, клинове, панталони и дълги жилетки, са подходящи за свободното време. Те са украсени с бродирани биета с надпис „ЖЕНИ СТИЛ” на кирилица, латиница и китайски йероглифи.

Предложенията от колекция „Нов свят“ са с минималистичен силует, по-функционални и не толкова драматични и блестящи. Цветовете са монохромни и неутрални, като например класическо съчетаване на бяло и черно, черно с екрю, бежово и сиво. Хит за сезона са десените в каре и пепит, като в облеклата те се съчетават чрез комбинирането на няколко различни материи и десени.

Костюмите, съчетани с панталони преобладават през този сезон. Някои от тях са украсени с  декоративни ленти отстрани. Саката  с дължина около ханша и средата на бедрата и мантата с дължина до коляното, могат да се комбинират, както с панталон, така и с рокли и поли с блузи.

Роклите с дължини около и над коляното са с прав и трапецовиден силует са  подходящи за ежедневието. По подгъвите и ръкавите им има вградени гарнитури от дантела, а талиите са подчертани с декоративни ширити.

В края на пресконференцията Евгения Живкова анонсира и поставянето на камбана на Монумент „Знаме на мира”, дарена от Светия синод, събитие което трябваше да се състои на 11-ти май, но поради епидемията с Covid-19 се отложи за следващата  година.