Един плодов ден в седмицата е достатъчен за перфектен силует!

Що се отнася до правилното хранене през лятото, формулата е повече от лесна – пресни плодове и зеленчуци, от които този сезон изобилства, и много, много течности – вода, смуутита, фрешове и т.н. Разбира се, разнообразието в правилното хранене е повече от важно! Уверете се, че задължителното в менюто ви присъстват млечните продукти, месото и рибата поне веднъж седмично.

Според скорошни проучвания се оказва, че човешкото тяло е много по-склонно да изгаря мазнини през топлите сезони. В този ред на мисли, ако изпробвате една и съща диета през зимата и след това я изпробвате и през лятото, резултатите ще бъдат в полза на лятото.  От друга страна обаче този сезон не е подходящ за спазване на диети, защото някой от тях могат да бъдат прекалено крайни. Високите температури влияят по различен начин на женския организъм и недостатъчната и неправилна за тялото храна, която има за цел единствено да стопи мазнините, може да предизвика световъртеж или рязко падане на кръвното. Подобни състояния могат да бъдат наистина опасни за здравето ви.

Ето защо диетолози по целия свят започват да приемат един друг метод за поддържане на страхотна линия. Формулата е повече от лесна, но трябва да се уверите, че я спазвате стриктно и не се поддавате на изкушения! Според тях всяка жена трябва да избере един (или два, в зависимост от личните си усещания) ден от седмицата, който да прекарва в ядене единствено и само на пресни плодове и фрешове. Мнозина смятат, че най-подходящ ден за тази цел е понеделник, защото като начало на седмицата може да бъде чудесен и тонизиращ старт, както и приятно прочистване след почивните дни, в които може да сме си позволили мааалко повече волности.

Плодовия ден трябва да бъде задължително подкрепен от много, много вода! Фруктовата захар в пресните плодове ще поддържа енергията ви и няма да изпитвате нужда дори от кафе. Бъдете внимателни обаче! Не бива да се тъпчете. Количеството приети плодове за целия ден не трябва да надвишава 1,5 кг. За препоръчване е да разделите този грамаж на малки и чести приеми. Така няма да изпитвате чувство на глад в нито един момент. За максимално добри резултати, не смесвайте приеманите плодове по време на едно и също хапване. Деня след прекарания плодов също е много важен! Закусете с малко черен шоколад, а след това бавно преминете към нормалното си хранене със свежа салата.

Според експерти, подобен режим, наред с приема на поне литър и половина вода на ден, може да ви помогне да свалите над 4-5 килограма на месец! За по-добри резултати може да включите два плодови дни в менюто си. Ще видите, че ще се почувствате чудесно, без да забравяте, разбира се, балансираното хранене през останалото време!