Езерото на висшата красота – Dolce & Gabbana Alta Moda

Dolce, Dolce, Dolce и Gabbana! О, 4етири малки думички, а събиращи в себе си толкова много разкош, пищност, красота, естетика, кафтан, муселин, кожа, бижута и… КОРОНИ, разбира се. Все пак тези дрехи се раждат измежду пръстите на двама крале за истински царици на модата. Не могат да си позволят да слязат и милиметър под 15-сантиметровите токчета. Главата също!

сасцас
И за да докажат, че са сред котюрните ювелири на нашето съвремие, звездна селекция от поклонници на марката зае първите места в списъка на гостите и в градината около подиума насред романтичния ландшафт на Parco Teresio Olivelli – едно от бижутата на италианската култура и основен двигател на вдъхновението за новата колекция.

anigif1
Говорейки за кралици, неминуемо стигаме и до онези high дами, които бяха избрани да презентират феерията от цветове, материи и усещания, защото тази колекция гали не само очите, тя възбужда всички сетива, сама говори. Заемайки мястото си на езерото Koмо в Италия, Dolce & Gabbana’s Alta Moda show беше преизпълнено с онези познати лица, на които всички се възхищаваме.

anigif2

2_jpg_1550_north_1382x_black4_jpg_2046_north_1382x_black

Но този път те успяха да родят у нас едно непознато усещане – смесица между възхищение, завист и гордост, че имаме възможността да живеем в едно поколение именно с тези богини на земната красота. Naomi Campbell, Helena Christensen, Ashley Graham, Maye Musk и Lady Kitty Spencer бяха сред избраниците да носят и да разгърнат потенциала на онези дрехи.

1_jpg_2524_north_1382x_black

dolcegabbana-alta-moda-como-2018-backstage-13

Очаквано, гвоздеят на вечерта бе шлифован в черно и бе акомпаниран с много драматизъм. Naomi Campbell за пореден път доказа, че все още не се е родил модел, който да успее да засенчи сиянието и аурата на тази неостаряваща персона. Или пък точно начинът, по който остарява тази жена, я прави толкова нереално съществуваща. Campbell се появи в декадентска пищна рокля, със съпътстващ я разкошен пернат аксесоар за главата, а кръстове висяха от ушите и врата й.

dolce_gabbana_alta_moda_parco_teresio_olivelli_bck_and_details__79__jpg_5495_north_1382x_black
Племенницата на принцеса Даяна Lady Kitty Spencer изглеждаше посвоему царствено, защото, както се казва, тя яде царственост и диаманти за закуска. Това не е първият път, в който кралски особи и аристократи дефилират за Dolce & Gabbana. През февруари 2018 италианският бранд събра кралска гвардия, включваща в състава си Lady Kitty Spencer и Lady Violet Manners за “Secrets & Diamonds” колекцията.

5_jpg_4008_north_1382x_black
Ashley Graham също пообиколи езерото Комо, което обаче не беше прието с много положителни емоции, имайки предвид гласовитото изказване на Gabbana по отношение на Selena Gomez. Миналия месец дизайнерът коментира снимка на поп певицата в Instagram с изказване: “È proprio brutta!”, което грубо се превежда “Това е наистина грозно!”

dolce_gabbana_alta_moda_parco_teresio_olivelli_bck_and_details__3__jpg_5357_north_1382x_black

Хореографията на шоуто също не бе подценена и вплете в себе си погледите и изумлението на гостите.

dolce_gabbana_alta_moda_parco_teresio_olivelli_bck_and_details__14__jpg_1180_north_1382x_black

31-dg-alta-moda-backstage-couture-2018dolce_gabbana_alta_moda_parco_teresio_olivelli_bck_and_details__1__jpg_7944_north_1382x_black
Преди ревюто дуото се шегуваше, че има намерение да остави по един джойнт на стола на всеки гост, ход, който наистина щеше да постави ALTA в Alta Moda. „Ние не пушим трева, но ни харесва да мислим за колекцията, сякаш е направена след като сме се напушили. Това е доста щура идея.”, сподели Gabbana.

dolce_gabbana_alta_moda_parco_teresio_olivelli_bck_and_details__109__jpg_4628_north_1382x_blackdolce_gabbana_alta_moda_parco_teresio_olivelli_bck_and_details__88__jpg_3105_north_1382x_blackdolce_gabbana_alta_moda_parco_teresio_olivelli_bck_and_details__72__jpg_1246_north_1382x_black
Нооо – No need for weed! Това шоу бе достатъчно опияняващо само по себе си и без допълнителни стимуланти.
С три думи „La Dolce vita”!

dolce_gabbana_alta_moda_parco_teresio_olivelli_bck_and_details__31__jpg_1733_north_1382x_blackdolce_gabbana_alta_moda_parco_teresio_olivelli_bck_and_details__30__jpg_2015_north_1382x_blackdolcegabbana-alta-moda-como-2018-backstage-9

dolce_gabbana_alta_moda_parco_teresio_olivelli_bck_and_details__110__jpg_2380_north_1382x_black

Редактор: Марина Делева