Есен-зима 2014: Кожа с косъм за аристократичен вид

Краят на лятото често ни навява меланхония за изминалите топли дни, които сме прекарали в приятни емоции с любимите си хора. Споменът за тези моменти сгрява сърцата ни през цялата зима и ни кара нетърпеливо да очакваме следващото лято.

Изглежда обаче, че има една подбрана група хора, които винаги предпочитат студените зимни месеци пред жегата. Това за дизайнерите.Есенните и зимните колекции на модните гении винаги са най-нетърпеливо очакваното нещо в модния свят. Тази година те в никакъв случай не ни разочароват!

И за да ви накараме да посрещнете края на лятото със същите топли чувства, с които очаквате началото му, днес сме подготвили за вас среща с топ тенденцията за студените  дни – кожата с косъм. Тази година тя е абсолютната господарка на подиума, а усещането за висша класа и аристократичност, което носи,  е най-голямото вдъхновение на дизайнерите.

Тъмните цветове са запазена марка на Alexander McQueen, а мистичността и символизмът, с които брандът е известен, не липсват и в есенно-зимата му колекция. Обемът на палтото е пренесен в долната част, а дългите ръкави изцяло се сливат със силуета. Избрана е кожа с дълъг косъм, която се съчетава с още една топ тенденция – черно и бяло.

Известни със строгия си класически силует, модната къща Hermes не изневерява на себе си. Нежното палто от кожа с дълъг косъм отлично контрастира на три-четвъртите панталони и  риза с подчертано мъжка кройка, които се подават отдолу

Както винаги Givenchy не ни разочароват. Нежната женствена линия, която есенно-зимата колекция следва, бързо се превърна в наш абсолютен фаворит. Умелото съчетаване на цветове и материи и подчертано вталените модели ни напомнят защо французите са толкова известни с безупречния си усет за мода.

За поредна година Isabel Marant залага на типичния за марката небрежен уличен стил, съчетан с висша мода. Стилната кожена наметка не следва строго определена линия и може да бъде интерпретирана по много начини, а изборът на изцяло бял тоалет поставя акцента именно върху нея.

Марката Patricia Pepe е известна с класическия силует, които доминира дрехите й. Есенно-зимната колекция не прави изключение, като ни представя късо палто с изчистен модел от кожа с косъм в два цвята. С подобен модел няма как да сбъркате, защото се съчетава лесно, изглежда стилно и носи желаната премерена доза руски аристократизъм.

Не случайно модната къща Saint Laurent е един от абсолютните властелини на модата. От всяка една колекция на брндът лъхат женственост, подчертано усещане за стил и класа. Тоалетите винаги са безупречни и за това свидетелства красивото кожено пато от кожа с лъскав косъм. Изчистен и стилен, този модел ни напомня защо Saint Laurent е любима марка на безброй знаменитости.

Глътка свеж въздух внася колекцията на Balmain, която както винаги впечатлява с комбинация между небрежен стил и премерен лукс. Бягайки от традиционно тъмните цветове, които властват през есента и зимата, марката избира и ярки нюанси – жълто, оранжево, червено – за визия, която със сигурност няма да остане незабелязана.

Автор: Преслава Цачева