Най-доброто от Седмиците на модата за есен-зима 2022/23

Отправяме поглед към изминалите Седмици на модата, за да откроим най-ефектните стайлинг идеи, които видяхме в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж.

Carolina Herrera

В есенната колекция на Carolina Herrera, представена в Ню Йорк, преобладаваха късите дължини в стил 60-те, както и парти роклите тип корсети, с наслояване на тюл, придаващ още повече обем и женственост на силуета. Откроиха се много ярки цветове и пъстри принтове, сред които водещ бе флоралният.

Michael Kors

В Ню Йорк Корс сякаш искаше да отпразнува завръщането ни към истинския живот, отдалечавайки се от ковид ситуацията, която ни бе затворила за дълго у дома. Дрехите на бранда сякаш говореха вместо хората, копнеещи да се забавляват, да се срещат с други хора и да пътуват. Не малко от визиите бяха посветени и на вечерното облекло.

Erdem

В Лондон бяхме силно привлечени от Erdem. Колекцията на бранда бе отражение на нощния живот на група необикновени жени, свързани с културата на Берлин от 30-те години: художничките Жана Мамен и Елфриде Лозе-Вехтлер; танцьорките Анита Бербер и Валеска Герт; и фотографката Мадам д’Ора.

Fendi

Фаворитите ни в Милано бяха Fendi и Versace. На подиума на Fendi видяхме преливаща цветова палитра от нежен нюд до драматично черно.

Versace

А какво различно добави Донатела Версаче в новата си есенно-зимна колекция? – много корсети, креативно трансформирани в почти всеки тоалет.

Chanel

Музеят Grand Palais Éphémère в Париж бе изцяло облечен в туид за шоуто на Chanel: светлокафяво за седалките, черно с бяло по стените и бледозелено за модната писта. Туидът зае централно място в новата колекция на Вирджиния Виар. Тя прибави още повече цвят с чорапогащниците и с дългите чорапи, които моделите носеха, дефилирайки с красиви палта, къси панталони от деним, елегантни блейзъри и женствени поли.

Изглежда, че сред водещите тенденции за следващата есен ще бъдат: макси палтата, неоновите цветове, монохромното облекло, карето и флоралите.